Haber: Umutcan Aygün - Fotoğraf: Enes Can Yılmaz Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü birinci sınıf öğrencileri için düzenlenen oryantasyon programı tamamlandı. Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Üsküdar Üniversitesi Gazetecilik Kulübü öğrencilerinin düzenlediği programda bölüm ve kulüp hakkında bilgiler verildi.

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Kulüp faaliyetleri önemli”

Prof. Dr. Süleyman İrvan, kulüp faaliyetlerinin önemine değinerek, “Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Gazetecilik Kulübü’nün doğal üyeleridir. Sizler kulübe üyeliklerinizi bir an önce gerçekleştirmeli ve arkadaşlarınıza işleyiş konusunda önerilerde bulunmalısınız. Gerek gelecek konuklar gerek gerçekleştirilecek etkinliklerde aktif rol almanız önemli” dedi.

Umut Şimşek: “Hepinizi kulübümüze bekleriz’’

Gazetecilik Kulübü Başkanı Umut Şimşek, konuşmasında Gazetecilik Kulübü’nün bu yıl yapacağı faaliyetlere değindi. Şimşek, “Gazetecilik Kulübü’nün bu yılki faaliyetlerinin temel amacı TRT Genç İletişimciler ve Gazeteciler Cemiyeti'nin Düzenleyeceği yarışmalara kulüp üyeleri olarak hazırlanmak. Peki bu yarışmalara nasıl hazırlanacağız? Düzenleyeceğimiz gezi etkinlikleriyle. Bu gezi etkinliklerinde amacımız içerik üretmek. Örneğin sokak röportajları, gezi yazıları, sosyal medya haber videoları gibi içerikleri gideceğimiz yerlerde üretip, haber atölyesi ve tasarım laboratuvarlarında akademisyen hocalarımızın eşliğinde kurgulamasını, tasarlamasını ve haber yazımı gibi işlerin tekniklerini öğreneceğiz. Burada yaptığımız iyi işleri yarışmalara göndereceğiz. Her ay içerik üretebileceğimiz yerlere geziler düzenleyeceğiz ve ek olarak gazetecilik mesleğinde rüştünü ispatlamış kişileri okulumuza davet edip meslekteki tecrübelerinden faydalanacağız’’ dedi.

Meryem Aydın: “Okulda ve kulüpte aktif olarak bizlerle olmak isteyen herkesi aramızda görmek isteriz’’

Gazetecilik Kulübü Genel Sekreteri Meryem Aydın konuşmasında kulüpte aktif olmanın önemine değindi. Aydın, “Okulda ve kulüpte aktif olarak bizlerle olmak isteyen herkesi aramızda görmek isteriz. Aramıza katılacak her yeni arkadaşımız, yeni fırsatlara ulaşma imkânı bulacak” dedi.

Rozerin Çalışıcı: “Fotoğrafçılık bir gazetecinin en güçlü araçlarından biridir”

Kulüp yönetim kurulu üyesi Rozerin Çalışıcı konuşmasında gazetecilik ve fotoğrafçılık alanlarının birbirleri ile olan ilişkisinden bahsetti. Çalışıcı, “Fotoğrafçılık, bir gazetecinin en güçlü araçlarından biridir. Bir fotoğraf, bazen bin kelimenin anlatamayacağı bir hikâyeyi gözler önüne serer. Bizim kulübümüzde hem fotoğrafçılıkla gazeteciliği buluşturduğumuz etkinlikler hem de bireysel yaratıcılığınızı geliştirebileceğiniz projelerimiz olacak” dedi.

Oryantasyon programı kulüp tanıtım videosunun izlenmesi ile sona erdi.