Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı ile Reklamcılık programları İLAD tarafından akredite edildi.

Görsel İletişim Tasarımı’na 5 yıllık akreditasyon

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Görsel İletişim Tasarımı programı İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından 5 yıl süreli akreditasyon almaya hak kazandı. Akreditasyon kararı İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz imzasıyla Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığına bildirildi.

İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz imzalı yazıda şu ifadeler yer alıyor: “Kurumunuzca 2022 yılında, Görsel İletişim Tasarımı programınız için yaptığınız Genel Değerlendirme başvurusu üzerine İLEDAK İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu ekibi tarafından program değerlendirildi. Özdeğerlendirme Raporu ve ziyaretle yapılan incelemeler sonucu hazırlanan Ekip Değerlendirme Raporu, İLEDAK Tutarlılık Komisyonun raporundan sonra 28 Şubat 2023 tarihli İLEDAK toplantısında görüşüldü. İLEDAK İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu, İLAD GD 2022/150-003 kod numaralı Görsel İletişim Tasarımı programına ‘5 yıl süreli akreditasyon’ verilmesini kararlaştırdı. İLEDAK’ın akreditasyon kararı, İLAD Yönetim Kurulu’nun 10 Mart 2023 tarih ve 2023/02 sayılı kararı ile uygun bulundu ve onaylandı. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı,10.03.2023 - 10.03.2028 tarihleri arasında beş (5) yıl geçerli olmak üzere akredite edildi ve İLAD Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandı.”

Reklamcılık programına 2 yıllık akreditasyon

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık programı da İLAD tarafından 2 yıl süreli akreditasyon almaya hak kazandı. İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz imzalı yazıda şu ifadeler yer alıyor: “Kurumunuzca 2022 yılında, Reklamcılık programınız için yaptığınız Genel Değerlendirme başvurusu üzerine İLEDAK İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu ekibi tarafından program değerlendirildi. Özdeğerlendirme Raporu ve ziyaretle yapılan incelemeler sonucu hazırlanan Ekip Değerlendirme Raporu, İLEDAK Tutarlılık Komisyonun raporundan sonra 28 Şubat 2023 tarihli İLEDAK toplantısında görüşüldü. İLEDAK İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu, İLAD GD 2022/150-002 kod numaralı Reklamcılık programına “2 yıl süreli akreditasyon” verilmesini kararlaştırdı. İLEDAK’ın akreditasyon kararı, İLAD Yönetim Kurulu’nun 10 Mart 2023 tarih ve 2023/02 sayılı kararı ile uygun bulundu ve onaylandı. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans Programı,10.03.2023 - 10.03.2025 tarihleri arasında iki (2) yıl geçerli olmak üzere akredite edildi ve İLAD Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandı.”

Kurum ziyaretleri geçen Aralık’ta gerçekleştirilmişti

İLEDAK ekipleri 21-26 Aralık 2022 tarihleri arasında Üsküdar İletişim’i ziyaret etmiş ve akreditasyon başvurusu yapan Görsel İletişim Tasarımı ile Reklamcılık programlarının değerlendirmesini gerçekleştirmişti. Bu değerlendirmeler sırasında fakültenin altyapı olanakları incelenmiş, Üsküdar Üniversitesi yöneticileriyle, öğretim üyeleriyle, öğrencilerle, mezunlarla ve dış paydaşlarla görüşülmüştü.