Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin en son on birincisini yaptığı Uluslararası İletişim Günleri isimli sempozyumunun on ikincisi, Azerbaycan'ın önde gelen üniversitelerinden Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi ile birlikte Bakü'de yapılacak.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Temmuz başında Azeyban'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Bakü Devlet Üniversitesi'ni de ziyaret etmiş ve iki üniversite arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Uluslararası İletişim Günleri sempozyumunu Azerbaycan'da ortaklaşa düzenleyebilecekleri önerisinde bulunmuştu. 

Bugün çevrim içi olarak yapılan ilk toplantıda ortak sempozyumun çerçevesi çizildi. Toplantıya Üsküdar Üniversitesi tarafından Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Yeni Medya ve İletişim (İnglizce) Bölüm Başkanı Bahar Muratoğlu Pehlivan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ceren Saran Doğan; Bakü Devlet Üniversitesi tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Alish Choban Aghamirzayev, Uluslararası Gazetecilik ve Bilgi Politikası Daire Başkanı Aynur Nesirova, Gazetecilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esmira Rovshanova, Gazetecilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevinc Aliyeva, Bakü Devlet Üniversitesi Multimedya ve Elektronik İletişim Daire Başkanı Qulu Meherremli, Bakü Devlet Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Teorisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatire Hüseynova katıldı.

Toplantıda, sempozyumun 14-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında ilk iki günü yüz yüze, son günü de çevrim içi olarak planlanması kararlaştırıldı. Ortak sempozyum için her iki üniversitede düzenleme kurulları oluşturulacak ve sempozyum teması birlikte kararlaştırılacak.