Üsküdar İletişim, akademik kurul toplantısında bir yılı değerlendirdi
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik kurul toplantısını yaptı
Haber Üsküdar
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Zelka, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muhsin Konuk’un katılımlarıyla İletişim Fakültesi bahçesinde yapıldı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazife Güngör’ün hoş geldiniz konuşmasıyla açılan toplantıda bir önceki eğitim yılı değerlendirildi.
Prof.Dr. Nevzat Tarhan: Çevrim içi eğitimi senkron yapmayı başaran birkaç üniversiteden birisiyiz
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, pandemi sürecinde çevrim içi eğitimi senkron yapabilmeyi başaran birkaç üniversiteden birisi olduklarını ifade ederek, “Uzaktan eğitim altyapımızı zaten yüzde 30 uzaktan eğitime göre hazırlamıştık, bu durum ortaya çıkınca altyapımızı daha da geliştirdik, oldukça iyi bir performans sergiledik, öğrenci memnuniyet anketlerinde de oldukça iyi durumdayız” dedi.
“Açık kampüs, sanal eğitim”
Üniversite olarak önümüzdeki Güz dönemine ilişkin planlamaları yapmaya başladıklarını ifade eden Kurucu Rektör Prof.Dr. Nevzat Tarhan, “Güz döneminde mümkün olduğu kadar açık sanal eğitim gibi bir yaklaşımla eğitim yapmayı düşünüyoruz. Kampüs açık olduğunda öğrenci gelebilir, dersi de izleyebilir, ancak sınıflarda öğrenci trafiğini azaltarak yürütebiliriz” dedi. “Bir öğrenci hasta olsa kendimizi sorumlu hissederiz” diyen Tarhan, “sadece kendimiz açısından değil, öğrenciler açısından da dikkatli olmamız, kaliteyi düşürmeden önlemlerimizi almamız gerekiyor” dedi. Eğitim kalitesinden taviz vermeyeceklerini ifade eden Nevzat Tarhan, “Yapılan iş kaliteliyse PR işe yarıyor, eğer içi boş bir PR çalışması varsa geri tepiyor” dedi.
Prof.Dr. Mehmet Zelka: Kaliteli eğitimin en önemli ayaklarından birisi akademik kadrodur
“Pandemi sürecinde birçok üniversite akademik kadrolarını azaltma yoluna giderken biz geliştirmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki kaliteli eğitimin en önemli ayaklarından birisi akademik kadrodur. Biz bu akademik kadroyu ne kadar dinamik, üretken tutabilirsek o kadar iyi olacak. Bu yıl istisnai bir dönem yaşadık” diyen Zelka, uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart’tan itibaren Üsküdar Üniversitesi’nin yüzde 90’ın üzerinde bir oranla derslerini senkron yapmayı başardığını ifade etti.
Prof.Dr. Nazife Güngör: Başarılar ve ödüllerle dolu bir dönem geçirdik
İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazife Güngör, konuşmasında ilk olarak akademik kadronun başarılarını anlattı. Nazife Güngör, Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Gül Esra Atalay’ın doçent unvanı aldığını, Reklamcılık Bölümü araştırma görevlisi Burak Çeber’in ve Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlisi Besna Ağın Ergün’ün doktora yeterlik sınavlarını başarıyla geçtiklerini, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü araştırma görevlisi Şükrü Güler’in doktorasını başarı ile tamamladığını, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü araştırma görevlisi Denizcan Kabaş’ın doktora tezini teslim ettiğini ve yakında savunmaya gireceğini ifade etti. Prof. Nazife Güngör, “Bu yıl bizim için akademik anlamda verimli oldu. Akademik yükselmelerin yanı sıra bu yıl yayın konusunda da oldukça iyiydik. Fakülteden dokuz civarında kitap çıktı, 50 civarında makale var, 30 kadar kitap bölümü var, 50’nin üzerinden ulusal ve uluslararası bildiri sunumları var” dedi.
Fakültenin öğrenci memnuniyet anketlerinde de iyi bir durumda olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Nazife Güngör, memnuniyet anketlerinde birkaç yıldır en yüksek puanları alan Görsel İletişim Tasarımı Dr. Öğr. Üyesi Cem Tutar’ı kutladığını ifade etti.
Prof.Dr. Nazife Güngör, üniversitenin Çözüm Merkezi’ne öğrenci şikayetleri açısından da İletişim Fakültesi’nin iyi bir durumda olduğunu, şikayet sayısının giderek azaldığını belirtti.
Konuşmasında fakültenin akademik dergisinden de söz eden Prof.Dr. Nazife Güngör, Etkileşim dergisinin geçen Nisan’da 5. sayısını çıkardıklarını, bütün koşulları karşılayan derginin ULAKBİM tarafından taranması için gerekli başvuruların yakında yapılacağını söyledi.
“TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda dört ödül aldık”
Konuşmasında öğrencilerin TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda aldığı ödüllerden de söz eden Prof.Dr. Nazife Güngör, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros NTapiapis’in danışmanlığında hazırlanan sosyal sorumluluk projesinin internet medya sitesi kategorisinde birincilik ödülü aldığını, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları haber siteleri ve bloglarla iki ikincilik aldıklarını, Doç.Dr. Gül Esra Atalay hocanın danışmanlığında hazırlanan bir transmedya projesinin ise üçüncülük ödülü kazandığını belirtti.
“İletişim Günleri marka olma yolunda”
Fakültenin bu yıl yedincisini planladığı İletişim Günleri isimli akademik etkinliğin marka olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini belirten Prof.Dr. Nazife Güngör, bu yıl Nisan’da planlanan etkinliği Ekim ayına ertelediklerini ve çevrim içi olarak planlandıklarını söyledi. Etkinlik organizatörü Dr. Öğr. Üyesi Şaha Burcu Baygül’ün koordinatörlüğünde çok iyi bir hazırlık çalışması yapıldığını ifade eden Güngör, etkinliğe 234 bildiri ile başvuru yapıldığını, hakemlerden olumlu dönüş alan bildirilerle Ekim ayında sempozyumu gerçekleştireceklerini belirtti.
“Yeni Medya ve Gazetecilik İLAD tarafından akredite edildi”
Fakültenin kalite çalışmalarına da değinen Prof.Dr. Nazife Güngör, Yeni Medya ve Gazetecilik programının İLAD tarafından akredite edildiğini ve kalitesini kanıtladığını söyledi. Diğer programlar için de başvuru hazırlıklarının sürdüğünü belirten Güngör, akreditasyon çalışmalarının programların güçlü ve zayıf yönlerini görmeleri için bir fırsat olduğunu söyledi.
Bölüm başkanları bölüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi
İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazife Güngör’ün konuşmasının ardından teker teker söz alan bölüm başkanları, bölümlerinin çalışmalarıyla ilgili olarak akademik kurula bilgi verdiler.
Prof.Dr. Hasip Pektaş: “Üniversitemle gurur duyuyorum”
Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasip Pektaş, “Üniversitem gurur duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasında üniversitenin sosyal medyayı çok iyi kullandığını ifade etti. Bu yıl Çizgi Film ve Animasyon bölümüne ikinci defa öğrenci alacaklarını söyleyen Pektaş, bölüm öğrencileri için bir bilgisayar laboratuvarı talepleri olduğunu belirtti.
Prof.Dr. Süleyman İrvan: “Pandemi sürecinde Haber Üsküdar’da 200’den fazla haber ürettik”
Koronavirüs (Kovid-19-) salgınıyla birlikte 23 Mart’tan itibaren üniversitede uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatan Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Süleyman İrvan, uzaktan eğitim sürecini çok iyi değerlendirdiklerini ve öğrencilerini koronavirüs süreciyle ilgili haber üretimine teşvik ettiklerini belirtti. “Bu süreçte Haber Üsküdar kadar aktif haber üretimi yapan başka öğrenci haber sitesi olmadığını ifade eden İrvan, 23 Mart’tan günümüze 200’ün üzerinde haberi Haber Üsküdar’da yayımladıklarını söyledi. Bu haberleri üreten bazı öğrencilerinin TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmasına başvuru yaptıklarını, bu yıl habercilikte iddialı olduklarını, ayrıca TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na da başvuru hazırlıkları yaptıklarını ifade etti. Prof. İrvan, Yeni Medya ve Gazetecilik programı olarak İLAD akreditasyonu almaktan mutlu olduklarını, verdikleri eğitimle bunu hak ettiklerini vurguladı.
Prof.Dr. Hatice Öz Pektaş: İlk mezunlarımızı geçen yıl verdik
Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hatice Öz Pektaş, bölümün ilk mezunlarını geçen yıl verdiğini, yüksek lisans programını da açmayı başardıklarını ifade etti. Bölüm olarak iyi bir kadroya sahip olduklarını ifade eden Öz Pektaş, bölümün önderliğinde çok sayıda sergi açtıklarını, planladıkları bazı sergilerin ise pandemi süreci sonucu ertelendiğini belirtti. Hatice öz Pektaş, üniversitenin diğer birimleriyle ortaklaşa projeler gerçekleştirmek istediklerini de söyledi.
Dr. Öğr. Üyesi Esennur Sirer: Radyo, televizyon ve sinema alanında bir atölye hazırlığı içindeyiz
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esennur Sirer, pandemi sürecinde öğrencilerin çok sayıda radyo, televizyon ve film projesi ürettiklerini ifade eden Esennur Sirer, önümüzdeki dönem için bir atölye hazırlığı içinde olduklarını ve atölyede proje üretimlerini teşvik edeceklerini belirtti. Dönem sonu mezuniyet proje sunumlarında öğrencilerin çalışmalarını jüri önünde sunduklarını, hatta bu sunumlara dışarıdan izleyici de geldiğini ifade eden Esennur Sirer, bu sunumları bir okul konsepti içinde kurumsallaştırmak istediklerini belirtti.
Doç.Dr. Özgül Dağlı: Reklam Atölyesi’nde üretimlerimiz devam ediyor
Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özgül Dağlı, daha önce Reklam Tasarımı ve İletişimi olan bölüm adının değiştirilerek Reklamcılık adını almasının daha iyi olduğunu belirtti. Reklam Atölyesi’nde çalışmaları devam ettirdiklerini belirten Dağlı, öğrencilerin bu atölyede reklam fikirlerini geliştirdiklerini ve reklam üretimlerini arttırdıklarını ifade etti.
Dr. Öğr. Üyesi Özge Uğurlu: Bu yıl ilk mezunlarımızı veriyoruz
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Uğurlu, pandemi sürecinde bölüm olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, bu yıl ilk mezunlarını vermeye hazırlandıklarını ifade etti. Öğrencilerin mezuniyet projesi olarak güzel bir yıllık çalışması yaptıklarını, yakında bu çalışmayı paylaşacaklarını belirtti. Bölüme yeni katılan araştırma görevlisi Zindan Çakıcı’yı da tanıtan Özge Uğurlu, pandemi süreci biter bitmez sosyal sorumluluk kampanyalarına hız vereceklerini söyledi.
Doç.Dr. Feride Zeynep Güder: Yeni isim ve müfredatla gayet çağdaş bir bölüm haline geldik
Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç.Dr. Feride Zeynep Güder, bölüm adlarının başına Yeni sıfatının eklendiğini, bölüm müfredatını yeni medyayı içerecek biçimde geliştirdiklerini ifade etti. “Yeni isim ve müfredatla gayet çağdaş bir bölüm haline geldik, o yüzden heyecanlıyız” dedi.
İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı, yeni döneme ilişkin dilek ve temennilerle sona erdi.