Haber Üsküdar

Gazetecilik Kulübü, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri tarafından kuruldu. Kulübün danışmanlığını ise Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan üstlendi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan ve danışmanlığını Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın üstlendiği Gazetecilik Kulübü çalışmalarına başladı. Gazetecilik Kulübü üyeleri Prof. Dr. Süleyman İrvan'ı ziyaret ederek bilgilendirmede bulundular. 

Kulübün kuruluş amaçları, faaliyet alanları ve kurul üyeleri belli oldu

Gazetecilik Kulübü Başkanı Nehir Türkay, kulübün kuruluş amaçlarını şu şekilde sıraladı: “Üsküdar Üniversitesi Gazetecilik Kulübü olarak Üsküdar Üniversitesi’ne bağlı bir şekilde, okulun çalışma ve işleyiş esaslarına uyarak aktif kulüpler arasında yer almak ilk amacımızdır. Gazetecilik Kulübü; üniversite bünyesinde gazetecilik ve medya konularına ilgi duyan öğrencileri bir araya getirmeyi ve kişiyi gazeteciliğin temel ilkeleri, haber yazımı, sayfa tasarımı hakkında bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Bunların yanı sıra, iletişim araçlarına merak duyan öğrencileri bir araya getirerek teknik geziler, araştırmalar, seminerler, projeler, kültürel ve sosyal aktiviteler düzenlemek, bunları haber ve röportaj olarak aktarmak ve kendilerini geliştirmek üzere kurulmuş bir kulüp olarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca kulübümüz; haber değeri olan olayları, kendi gözlemlerimizle yazıya dönüştürüp renkli ve düzenli bir gazete çıkarmayı, medya ve gazetecilik alanında faaliyetlerde bulunmayı ve öğrencileri de teşvik etmeyi planlamaktadır” dedi. Kulübün faaliyet alanlarına ilişkin olarak da bilgilendirmelerde bulunan Türkay, “Fakültemiz, bilgilendirme stantları, sosyal ve kültürel aktivitelerimizi gerçekleştireceğimiz çeşitli yerleri bir kenara koyup baktığımızda aslında bizim için her yer bir faaliyet alanı olma potansiyeline sahiptir. Yaşamın bulunduğu her alanda ve anda bir gündem mevcuttur. Gündemin bulunduğu, şekillendiği ve çeşitlendiği her yer bizim için faaliyet alanıdır” ifadelerini kullandı.

Gazetecilik Kulübü Yönetim Kurulu şu şekilde:

Başkan: Nehir Türkay

Başkan Yardımcısı: Ece Nur Torpil

Genel Sekreter: Eda Gençel

Sayman: Sude Kader Aykın

Asil Üye: Sena Akmermer

Yedek Üye: Hacer Yağmur Aydın

Yedek Üye: Burak Yasir Kaplan

Gazetecilik Kulübü’nün Denetim Kurulu ise şöyle:

Başkan: Gülcan Koç

Üye: Elif Kurtuluş

Üye: Suden Işık