Haber Üsküdar
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik planlanan ve Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programında yeni öğrencilere fakülte ve üniversite hakkında bilgiler verildi.
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Disiplinli ve aktif olun"
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman açılış konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İrvan, “Dört yıllık bir sürece başlamış bulunmaktayız. Sizlere iki tavsiyem olacak; Birinci tavsiyem öğrenim sürecinin ilk yılından itibaren işleri sıkı tutup disiplinli olmanız. Nasıl başladıysanız öyle devam eder. İlk yılı ciddiye alıp buna göre davranan öğrenciler eğitimlerine sorunsuz biçimde devem edip mezun oluyorlar. Ciddiye almayanlar ise zorluk çekebiliyorlar. İkinci tavsiyem ise aktif olmanız. Derslerde ve ders dışında aktif olmanız çok önemli. Kulüplere ve atölyelere katılım gösterip buralarda faaliyetlerde bulunun. Ayrıca üniversiteyi sadece ders gördüğünüz bir yer olarak düşünmeyin. Üniversite yaşamı kişisel gelişiminiz için çok önemli. Kendinizi geliştirirseniz ilerideki hayatınızda bunun faydalarını göreceksiniz” şeklinde konuştu. İletişim Fakültesi’nde iyi iletişimciler yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Süleyman İrvan, “İletişim Fakültesi görece yeni bir fakülte olmasına karşın kısa sürede büyük başarılara imza attık. Bu noktaya ise öğrencilerimizin başarıları ve kazandıkları ödüllerle geldik. Sizler de yaptığınız çalışmalarla ödüller ve başarılar kazanacaksınız” dedi.
Prof. Dr. Nazife Güngör: "İyi bir iletişimci eleştirel düşünme becerisine sahiptir"
Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazife Güngör, iletişim öğrencilerinin sahip olması gereken nitelikleri vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi. Güngör, "Hepiniz üniversitemize hoş geldiniz. İletişimci olmaya karar verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. İletişimci olmaya karar vermek zor bir karar aslında. Çok riski olmasına karşın çok iyi yönleri de var. İyi çalışırsanız, gereğini yaparsanız çok iyi bir yaşam sizleri bekliyor olabilir. İyi bir iletişimci olmanın gereği çok okumak, yazmak, eleştirel düşünmek ve sorgulayabilmektir. Sizler bu saatten sonra yaşamınızın her anında iletişimci olarak düşünmeye alışacaksınız. İyi birer gözlemci olacak, insanları ve toplumu eleştirel bir gözle inceleyeceksiniz. Her bir hareket ve davranışın farkına varıp iletişimci gözüyle değerlendirme yapacaksınız. Bu sorgulama alışkanlık haline gelmeli ki medyaya girdiğinizde haber kokusunu almanızı sağlasın. Bol bol okuyun ve konuşun. Derslerde soru sorun. Bolca yazın, bu sayede kaleminiz gelişecektir. Artık Z kuşağı için kalem değil tuşlarınız güçlü olsun demek gerekiyor. Sizler artık kalem değil tuşlarınızı iyi kullanacaksınız. Dilinize hâkim olun, dili çok iyi kullanın. Her kullandığınız sözcüğün toplum için çok önemli olduğunu unutmayın. Yapılan toplumsal hatalarda medya yanlışlarının da payı var. Sizler yanlış yapmamaya özen gösterin” dedi.
Bölüm başkanları ve öğretim elemanları tanıtıldı
Oryantasyon programında Dekan Prof. Dr. Süleyman İrvan, sırayla Çizgi Film ve Animasyon, Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, Reklamcılık ve Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanları ile bölümlerin öğretim elemanlarını sahneye davet ederek yeni öğrencilerle tanıştırdı.
Program, bilgilendirme sunumlarıyla devam etti
Uzaktan Eğitim bilgilendirme sunumunu ile başlayan aktarımlar, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan tanıtıcı videolar ile devam etti. Her birimin yöneticisi tarafından yapılan sunumlarda dersler dışında öğrencilerin faydalanabileceği alanlar, başvuru noktaları, kulüpler, spor ve sosyal tesisler, laboratuvarlar, kütüphaneler, idari birimlerin işleyiş şekli ve öğrencilerin bu birimlerden nasıl destek alabilecekleri gibi çeşitli konular anlatıldı.