Üsküdar İletişim, Anadolu Üniversiteleri Belgesel Film Projeleri değerlendirmesine ev sahipliği yaptı
Haber Üsküdar
Üsküdar Üniversitesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Belgesel Sinemacılar Birliği’nin birlikte düzenlediği “Anadolu Üniversiteleri Belgesel Film Projeleri Sunum (Pitching) Etkinliği”, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Güney Yerleşke Fuat Gezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte sunulan belgesel sinema projeleri jüri tarafından değerlendirildi ve başarılı bulunan üç proje açıklandı. "Köksüz" adlı projesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Mehtap Özdemirler, "Buka Barane" isimli projesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Rojda Ezgi Oral ve "Zamanın Gençleri" adlı projesi ile Mersin Üniversitesi’nden Ayşenur Erek jüri değerlendirmesi sonucu başarılı bulundular. Seçilen projeler, Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından altı ay süreyle proje danışmanlığı ile desteklenecek.
Yasin Ali Türkeri: "Fırsat eşitliği yaratmak istiyoruz"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Yasin Ali Türkeri şunları söyledi: “Öncelikle teşekkürle başlamak istiyorum. Bu projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün maddi destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı’ya da Üsküdar Üniversitesi’nin sağladığı ev sahipliği adına teşekkür etmek istiyorum. Elbette özellikle teşekkür etmek istediğim kişiler jüri üyelerimiz olacak. Atlas Post Prodüksiyon’un sahibi Ahmet Hızarcı’ya, Maltepe Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Aytekin’e, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nden Aslı Ertürk’e, TRT Belgesel Kanalı Program Müdürü Nilay Bilgen’e, TRT’de yönetmen olan Özge Akkoyunlu’ya teşekkür ederim.”
Yasin Ali Türkeri sözlerine şöyle devam etti: “Sizler de biliyorsunuz, sinema sektörünün bir anlamda kalbi İstanbul. Kurumların ve kişilerin daha yoğun olarak bulunduğu yer burası ama Anadolu’da da birçok üniversitemiz, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz var. Bu alanda çalışan kişiler var. Bizler de açıkçası fırsat eşitliği yaratmak için Anadolu’daki üniversitelere gitmeyi çok değerli buluyoruz. Oradaki öğrencilerle etkileşim halinde olmak, filmlerimizi göstermek, deneyimlerimizi paylaşmak özellikle değerli çünkü biraz da pozitif ayrımcılık yapmak istiyoruz. Buradaki öğrenciler bir şekilde sektörle kolayca iletişime geçebiliyor ama Anadolu’daki üniversiteler bu fırsatlardan biraz daha az yararlanabiliyorlar ya da yararlanamıyorlar. Bu anlamda bizim oradaki üniversitelere gitmemiz ve oradaki öğrencilerle konuşmamızın yararlı olduğunu düşünüyoruz. Hem projesi olan öğrencilere hem de proje sırasında destek olan akademisyenlere teşekkür etmek istiyorum. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Mersin Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz”.