Üsküdar İletişim'de TÜBİTAK proje yazma eğitimi verildi
11.07.2024 17:11

Üsküdar İletişim'de TÜBİTAK proje yazma eğitimi verildi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik personeline TUBİTAK için proje yazma eğitimi verildi. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Koçak, başarılı bir proje yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde Prof. Dr. Abdullah Koçak, sosyal bilimler alanında başvuru yapılabilecek TUBİTAK projelerini tanıttıktan sonra sadece Mart ve Eylül aylarında başvuru yapılabilen 1001 projesi yazarken dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durdu. Abdullah Koçak, “TÜBİTAK projeleri oluşturulurken başvuru dosyalarında en çok önem verilen noktalar özgün değer olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla birlikte projelerin özetleri yazılırken de çok dikkat edilmeli. Raporu okuyan kişinin düşüncesi, özet metni incelerken şekillenmeye başlıyor” dedi. Abdullah Koçak konuşmasında özetin ardından özgün değer, yöntem, proje yönetimi, risk yönetimi ve yaygın etki başlıklarının nasıl doldurulması geerktiğini anlattı. 

TÜBİTAK tarafından reddedilen projelerin eksikliklerinin giderilip tekrar gönderilmesi gerektiğini söyleyen Koçak, “Ben bugüne kadar ilk seferde kabul edilen sadece bir proje gördüm. TÜBİTAK, başvurusu yapılan projelere iyi hazırlanmış raporlarla geri dönüş sağlıyor. Bu raporlara uygun olarak yenilenen projelerin kabul alma şansı çok daha fazla oluyor” ifadelerini kullandı.