Yaratıcı mecra karma sergisi açıldı
15.11.2023 14:10

Yaratıcı mecra karma sergisi açıldı


Haber Üsküdar - Suden Gülsüm Işık

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan ‘Yaratıcı Mecra Karma’ sergisi ziyarete açıldı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan ‘Yaratıcı Mecra Karma’ sergisi Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke’de açıldı. Doç. Dr. Cihan Becan’ın yönetiminde düzenlenen serginin açılışına Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri ile öğrencileri katıldı.

Öğrenci sergilerine önem veriyoruz

Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Süleyman İrvan, öğrencilerin uygulamalı eğitim almalarının önemine vurgu yaptı. İrvan, “Biz öğrencileri üretmeye teşvik ediyoruz. Öğrencilerin derslerde yaptıkları çalışmaları hem yarışmalara göndermeleri hem de bu tür sergilerde paylaşmalarını istiyoruz. Böylece aslında özgüvenlerinin de artacağını görüyoruz” ifadelerini kullandı. Sergiyi düzenleyen Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Becan ise, Reklamcılık Bölümü müfredatının öğrencileri somut ve görünür üretim mecralarına yönlendirme hedefiyle oluşturulduğunu belirtti. Cihan Becan, “Bu Yaratıcı Mecra Karma Sergisi ile farklı sınıflardan öğrencilerimiz, özellikle benim verdiğim birkaç ders ve mezuniyet projesi kapsamındaki çalışmalarını sergilemiş oluyorlar. İkinci sınıfta reklam metin yazarlığı, üçüncü sınıfta medya planlaması, dördüncü sınıfta mezuniyet projesi kapsamında, reklam atölyeleri sürecinde ve aynı zamanda finalist olduğumuz iki yarışmaya gönderdiğimiz eserler yine bu çalışma içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla farklı kombinasyonları kullanarak farklı dersler çerçevesinde, öğrencilerin hem yaratıcılık becerilerini hem tasarım güçlerini ortaya koyabilecekleri bir platform oluşturduk. Bu nedenle ismini yaratıcı mecra karma sergisi olarak koyduk” ifadelerini kullandı.