Yeni Medya ve İletişim Bölümü teorik ve pratik eğitimi bir arada sunuyor
08.08.2021 12:47

Yeni Medya ve İletişim Bölümü teorik ve pratik eğitimi bir arada sunuyor


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü, yeni medya teknolojilerine uyarlanmış iletişim eğitimi, yenilikleri takip eden ders müfredatı ve bilgi birikimini günümüz teknolojisiyle kesiştirmeyi hedefleyen öğretim elemanları ile fark yaratıyor. 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü, öğrencilerini hem medyayla ilgili endüstrilerde çalışmaya hazırlarken hem de medyanın dünyayı yansıtma, temsil etme ve etkileme yollarını eleştirel olarak analiz etmeleri için eğitim veriyor. Bütün iletişim alanlarından beslenen Yeni Medya ve İletişim Bölümü, her türlü ortam ve bağlamda insan iletişimini keşfetmek için interdisipliner bir altyapı sağlıyor. Bu bağlamda öğrencilere; gazetecilik, pazarlama, iletişim tasarımı veya halkla ilişkiler gibi disiplinlerin ötesine geçerek aynı zamanda da işletme, eğitim, siyaset, uluslararası ilişkiler, hukuk, psikoloji ve sosyoloji gibi alanlarda da temel düzeyde entelektüel bir yeterlilik kazandırılıyor.

Teori ve pratiği buluşturan bir eğitim

Yeni Medya ve İletişim Bölümü, hızla değişen dijital ortamın ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir beceri yelpazesi sağlıyor. Bu çerçevede teori ve pratiği bir arada sunan eğitimiyle; interneti, yeni medyayı ve dijital teknolojileri eleştirel bir gözle inceleme ve bunların çağdaş yaşamda oynadıkları rolleri analiz etme becerisinin yanı sıra web sitesi üretimi, tasarımı ve pazarlaması da dâhil olmak üzere kitap, dergi, dijital ve çevrimiçi yayıncılığın dinamik dünyası için gereken uygulamalı beceriler de öğretiliyor. Bölüm amaçları arasında ise bilimsel bilgiyi, endüstri deneyimini ve teknik uzmanlığı birleştirerek yeni medya ve iletişim öğretiminde ön saflarda yer almak ve öğrencilere, sürekli değişen medya ortamına kolaylıkla uyum sağlayabilecekleri donanımları kazandırmak yer alıyor.

 

Üsküdar Üniversitesi fark yaratıyor

Alanında uzman ve kalifiye öğretim elemanlarına sahip olması, üniversitenin şehrin tam merkezinde konumlanması ve bunun staj yapan öğrencilere büyük kolaylık yaratması, sahip olduğu dinamik kampüs aurasıyla öğrencilere bir eğitim kurumunun da ötesinde bir aidiyet hissi vermesi, sık sık düzenlenen etkinliklerle iletişim sektöründen önemli insanları öğrencilerle buluşturması ve üniversiteden mezun olduktan sonra öğrencilere ihtiyacı olan iş bağlantılarını daha mezun olmadan sağlaması, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni iddialı ve ayrıcalıklı kılıyor.

Yurt dışı ve yurt içi staj olanakları

Bölümün uluslararası değişim programlarından veya Erasmus olanaklarından yararlanmak isteyen öğrenciler, stajlarını yurt dışında da yapma olanağı buluyor. Öğretim elemanlarının sektöre ilişkin sahip olduğu bağlantılar ise öğrencilere yurt içi stajlar konusunda büyük avantajlar sağlıyor.

Not: Haberdeki fotoğraflar pandemi öncesinde çekilmiştir.