Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 16-17-18 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen 9. Uluslararası İletişim Günleri / Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu’nun tam metin bildiri kitabı yayımlandı.

9. Uluslararası İletişim Günleri: Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu, 16-17-18 Mayıs tarihlerinde 55 oturum halinde yurt dışından ve yurt içinden 350 akademisyenin katılımıyla gerçekleşti.

Sempozyuma iletişim alanında tanınmış ulusal ve uluslararası davetli konuşmacılar da katılım sağladı. Sempozyum ardından hazırlıklarına başlanan tam metin bildiri kitabı, Üsküdar Üniversitesi Yayınları tarafından 10 Kasım 2022 tarihinde yayımlandı.

Dijital teknolojilerin etkilerinin tartışılması amaçlandı

9. Uluslararası İletişim Günleri / Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu’nda dijital teknolojilerin gündelik hayat, medya ve iletişim alanındaki etkilerinin tartışılması amaçlandı. İletişim Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nazife Güngör, Tam Metin Bildiri Kitabı sunuşunda “Dijital teknolojiler yalnızca kitle iletişim araçlarının yapı ve işleyişinde değişim ve dönüşüme yol açmakla kalmadı, aynı zamanda insansal iletişimde de yeni tarz ve formların gelişmesine olanak verdi. Yüz yüze iletişim sanal mecralara doğru kayarken, kişilerarası iletişim, grup iletişimi gibi iletişimsel boyutlar da doğrudan iletişimden aracılı iletişime doğru yönelmeye başladı. Dijital teknolojik gelişmelerin önemli bir türevi olan internetle birlikte yüz yüze iletişimin, kişilerarası iletişimin ve grup düzeyindeki iletişimin vs. insansal iletişim tarz ve formlarının yeni baştan düzenlenmeye başlandığına tanıklık ediyoruz.” dedi.

78 tam bildiri metni yayımlandı

Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katkı sunduğu ve 78 tam bildiri metninin yer aldığı 9. Uluslararası İletişim Günleri Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu Tam Metin Bildiri Kitabı Üsküdar Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı. Kitapta, dijital teknolojilerin medya ve iletişim alanındaki etkilerinin ve iletişim çalışmalarının gelecekteki olası yönelimlerinin tartışıldığı çalışmalar yer alıyor.

9. Uluslararası İletişim Günleri Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu Tam Metin Bildiri Kitabına aşağıdaki adresten erişim sağlayabilirsiniz:

https://uuyayinlari.com/9-uluslararasi-iletisim-gunleri-dijital-cagda-iletisim-calismalari-sempozyumu

10. Uluslararası İletişim Günleri / Dijital Kapitalizm ve İletişim Sempozyumu 15-16-17 Mayıs 2023’te gerçekleşecek

10. Uluslararası İletişim Günleri / Dijital Kapitalizm ve İletişim Sempozyumu 15-16-17 Mayıs 2023'te Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek. Sempozyum özet gönderimi için son tarih 3 Şubat 2023. Özet bildiri gönderimi ve sempozyum hakkında detaylı bilgiler için https://ifig.uskudar.edu.tr/ adresini ziyaret edebilir, sempozyum sosyal medya hesaplarını güncel bilgiler için takip edebilirsiniz:

https://twitter.com/ifiguskudar

https://www.instagram.com/ifiguskudar/