Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından düzenlenen CGI Film Yapımına Giriş Semineri’ne iletişim fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Navras Akademi CEO’su Özbey Doğa Karslıoğlu’nun ekibi ile katıldığı ve öğrencilerle deneyimlerini paylaştığı etkinlikte Navras Akademi'nin ürettiği projeler üzerinden CGI film yapımının detaylarına değinildi. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik başta olmak üzere bölüm akademisyenleri de katıldı.

Üsküdar Üniversitesi, Güney Yerleşke, Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Özbey Doğa Karslıoğlu, proje üretim sürecinde kullanılan Unreal Engine, Cinema 4D, iClone 8 ve Character Creator 4 programlarının önemli işlevlerini de öğrencilere aktardı. Seminer, CGI film yapımında kullanılan programlar, sistem gereksinimleri, ekip görev dağılımı ve yeni teknolojiler üzerinden ilerledi. Etkinlikte ayrıca CGI film yapımının önemli aşamalarından birini oluşturan ve karakterin hareketlerinin 3D olarak dijital ortama aktarılmasını sağlayan giyilebilir teknoloji ürünü ile öğrencilere gerçekçi bir deneyim sağlandı.

Navras Akademi CEO’su Özbey Doğa Karslıoğlu ayrıca Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencileri tarafından yayımlanan 24 Kare Animasyon Dergisi için röportaj verip öğrencilerin sorularını yanıtladı. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.