Haber Üsküdar

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 32.si düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden altı öğrenci ilk üçe girerek finalist oldu. Öğrencilerin dereceleri ise 7 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan ödül töreninde açıklanacak.

İletişim alanında eğitim gören gençlerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda finale kalan isimler belli oldu. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de finale adlarını yazdırmayı başardı. Açıklanan sonuçlara göre Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nden 5, Halkla İlişkiler Bölümü’nden 1 öğrenci yaptıkları projelerle finalist oldu. Ödül alan eserlerin dereceleri ise 7 Nisan 2022 Perşembe günü çevrimiçi olarak düzenlenmesi planlanan ödül töreni ile belli olacak. Tören, Aydın Doğan Vakfı YouTube hesabından canlı olarak yayımlanacak.

Eserler dört ana kategoride yarıştı

2020-2021 öğretim yılında yaptıkları çalışmalarla 32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na katılan öğrenciler “yazılı dal”, “görsel dal”, “işitsel dal” ve “internet yayıncılığı” olmak üzere dört ana kategoride yarıştı.

Üsküdar İletişim’den altı öğrenci finalde

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ile Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı imzasıyla İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör'e hitaben yazılan yazıda, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ayça Aracıçam, Bilal Sadi, Melisa Duygun, Merve Şişman, Ümmü Gülsüm Dural ve Zeynep Şahin'in finale kaldıkları ifade edildi.

Üsküdar İletişim, ödül alacak öğrenci sayısı bakımından 4. sırada

Genç İletişimciler Yarışması internet sitesinde paylaşılan listeye göre, ödül alacak öğrenci sayısı bakımından ilk sırada 11 öğrenci ile Erciyes Üniversitesi, ikinci sırada 10 öğrenci ile Selçuk Üniversitesi, üçüncü sırada 7 öğrenci ile Çukurova Üniversitesi yer alıyor. Üsküdar Üniversitesi ise 6 öğrenci ile dördüncü sırada geliyor. Diğer üniversiteler ise şu şekilde sıralanıyor: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 5, Gümüşhane Üniversitesi 5, İstanbul Aydın Üniversitesi 4, İstanbul Üniversitesi 4, Trabzon Üniversitesi 2, Akdeniz Üniversitesi 1, Anadolu Üniversitesi 1, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 1, İstanbul Arel Üniversitesi 1, İstanbul Medipol Üniversitesi 1, İstanbul Ticaret Üniversitesi 1 ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi 1 öğrenci.

Ödül töreni ile ödüller sahiplerini bulacak

Yarışmada finale kalan eserlerin dereceleri, düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Tören, 7 Nisan 2022 Perşembe günü çevrimiçi olarak düzenlenecek ve Aydın Doğan Vakfı YouTube hesabından canlı olarak yayımlanacak.