Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü güz dönemi Haber Atölyesi yoğun katılımla başladı. Yalnızca Gazetecilik bölümü öğrencilerinin değil İletişim Fakültesi’nin diğer bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin de katılabildiği atölye çalışmaları dönem boyunca devam edecek.

“Atölyede Haber Üsküdar ve HÜR için haberler üreteceğiz”

Arş. Gör. Hakan Koluman, öğrencilerin haber üretim ve yayım sürecinin tüm aşamalarını atölye çalışmaları kapsamında deneyimleyeceğini söyleyerek, “Atölye kapsamında her hafta toplanıp haber değerlendirmelerini ve görevlendirmelerini gerçekleştireceğiz. Burada önemli olan öğrencilerimizin istediği konularda haberler üretebilmelerine destek olabilmek. Bu amaçla hem atölye toplantılarında hem de bire bir çalışmalarda kendilerinin yanında olacağız. Aynı zamanda Haber Üsküdar’ın muhabiri olan tüm arkadaşlarımız ister basılı gazetemiz ister haber sitemiz isterlerse de sosyal medya haber platformumuz HÜR’de haberlerini yapabilecekler. Ekonomi, eğitim, kültür-sanat, teknoloji, siyaset, medya, spor, polis-adliye, yaşam ve sağlık konularında haberler yapacak olan muhabirlerimiz, bireysel olarak çalışabilecekleri gibi ekip olarak da görüntülü ve yazılı haberlerle halkın nabzını tutacaklar” dedi.

Atölyede ayrıca Gazetecilik Kulübü öğrencilerinin gerçekleştireceği etkinlikler ve haber uygulamaları da ele alındı. Kulüp Başkanı Umut Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri Umut Can Aygün, Meryem Aydın, Kadir Ayhan, Kevser Yılmaz, Enes Can Yılmaz, planladıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Haber Atölyesi'nin ilk toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber Üsküdar’ın sosyal medya haber platformu olan HÜR adresi için tıklayın.