Oyunbaz Palyaçolar mutluluk dağıtıyor
Üsküdar Üniversitesi bünyesindeki “Oyunbaz Palyaçolar” klübü, düzenlediği huzurevi ve hastane ziyaretleriyle yaşlılara,hasta çocuklara moral aşılıyor.
Tuğçe Karataş
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan ve hala faaliyet göstermekte olan Oyunbaz Palyaçolar kulübü, elindeki tüm imkanları kullanarak yardıma muhtaç ve desteğe ihtiyacı olan insanları ziyaret etmeye devam ediyor. Kurum ziyaretlerini yaparken kullandıkları malzeme ve kostümleri tamamen kendilerinin temin ettiklerini anlatan kulüp üyeleri, yaptıkları ziyaretlerden hiçbir gelir elde etmediklerini, sadece “mutluluk verebilmek” adına yaptıklarını söylüyor.
Kulüp başkanı Batuhan Yastı ile yapılan röportajda Yastı “Biz Oyunbaz Palyaçolar olarak kalplerinde iyilik taşıyan ve hiçbir kar amacı gütmeyen, manevi mutluluk ile ilham alan bir kuruluşuz. Ve hiçbir şekilde bununla ilgili bir ücret almıyoruz. Kostümlerimiz etkinlik dışında kulüp başkanında yani bende durmaktadır ve sivil hayatta kostümleri kullanarak para kazanmak yasaktır.” diye konuştu.
Kulübün 130 üyesi var
Kuruculuğunu ve başkanlığını Ahmet Batuhan Yastı’nın, başkan yardımcılığını Muhammed Akdeniz’in yaptığı kulüpte, yönetim ekibinde Resul Yıldız, Muawya Alafhar, Mustafa Gönen, Yılmaz Giriş, Büşra Eşme gibi isimler bulunuyor. Ayrıca kulübün 130 üyesi bulunuyor ve 70 kişi aktif üyelik yapıyor. Kostümlerin kendisine ait olduğunu ve eş, dost tarafından da kostüm desteği yapıldığını söyleyen Yastı, ziyaret ettikleri kurumlara düzenli aralıklarla gittiklerini belirtti. Ziyaret ettikleri yerler arasında Eski Dostlar Huzur Evi, Göztepe Semiha Şakir Huzurevi, Lösev İstanbul, Gaziosmanpaşa Yeni Yüzyıl Hastanesi olduğunu aktaran klüp başkanı, bunların yanı sıra 3 hasta çocuk ve ailesini sürekli belli günlerde ziyaret ettiklerini söyledi.
“Aramızda karı ilk kez görenler oldu”
Yastı “Ziyaret ettiğiniz mekanlarda yaşadığınız ilginç bir anınız var mı?” sorusuna ise şöyle cevap verdi. “Dikkat çeken 2 olayımız vardı. Bir gün Samet diye bir hastamız vardı. Ailesine internet üzerinden ulaşmıştık. Evlerinin yakın olduğunu tahmin ediyorduk fakat İstanbul’un diğer ucundaydı. Hazırlıkları yaptık ve toplam 4 kişi ile yola çıktık. Hepimizin geldiği şehir farklı olduğu için nasıl gideceğimizi bilemedik. Yolda enteresan yerler gördük, eğlenceli bir yolculuktu. Kar yağıyordu ve aramızda karı ilk kez gören arkadaşlar oldu. Bu bizim bayağı garibimize gitmişti. Fakat zor şartlar altında gitsek de mekana vardığımızda yaşadığımız duygu paha biçilemezdi. Bir de huzurevinde kalan 70 yaşında bir teyzemiz var. Ziyaret sırasında bizden ona kitap okumamızı istedi. Biz de ricasını gerçekleştirdik. Fakat daha sonra kitabı İngilizce olarak okumamızı istedi. Biz de bu defa İngilizce olarak okuduk. Garip bir şekilde bir anda İngilizce konuşmaya başladı. Tabi bir insanın 70 yaşında sular seller gibi İngilizce konuşması bizi bir hayli şaşırttı ve ilham kaynağı oldu.” Kulübü kurma fikrinin kendisinden çıktığını belirten Yastı, bu işi doğup büyüdüğü Adana topraklarında sürekli olarak yaptığını, üniversiteyi kazandığında burada da yapmaya karar verdiğini söyledi.
“Hiçbir zaman yorulmadık”
Yaptıkları ziyaretler için “Her ziyarette farklı üyelerimiz katılıyor, böylece memnuniyeti üst safhada tutuyoruz.” diyen Yastı, hiçbir zaman bu işi yaparken yorulmadıklarını ve yorulsalar bile karşı tarafın bir tebessümünün onları mutlu ettiğini ve tüm yorgunluklarını aldığını söylüyor. Yaptıkları ziyaretlere devam ettiklerini belirten klüp başkanı “Neşet Ertaş’ın bir sözü vardır. ‘Aşkına koşan yorulmaz’ diye. Bizim de aşkımız mutluluk, ziyaret, tebessüm ve iyi niyettir. Yaşlılar ve çocuklar bizim gayemiz ve aşkımızdır. Biz her zaman aşka koşarız ve hiçbir zamanda yorulmadık, Allah’ın izni ile de yorulmayacağız” diye konuştu.