Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın konuşmasıyla açılan toplantıda 2022-2023 eğitim-öğretim yılı değerlendirildi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Bahar dönemi başlangıcında dekan Prof. Dr. Nazife Güngör’ün rektör olarak atanması neticesinde kendisinin dekanlığa getirildiğini, o günden bu yana fakülteyi ana hedeflerden sapmadan yönetmeye çabaladığını söyledi. Şubat’ta meydana gelen depremin yarattığı olumsuzluklara karşın oldukça başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini ifade eden İrvan, hazırlanan sunumu paylaşmak üzere sözü dekan yardımcısı Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan’a verdi.

  

45 tam zamanlı 32 kısmi zamanlı öğretim elemanı

Sunumunda İletişim Fakültesi hakkında veriler paylaşan Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, fakültenin farklı bölümlerinde ders veren 31 tam zamanlı ve 32 kısmi zamanlı öğretim elemanı bulunduğunu; her bölümde ikişer olmak üzere 14 araştırma görevlisinin görev yaptığını aktardı. Bahar Muratoğlu Pehlivan, farklı sektörlerden gelerek dersler veren uzmanların öğrencilere çok faydalı oldukların, İletişim Fakültesi’nin yıllar itibarıyla kadrosunu güçlendirmeye devam ettiğini söyledi.

1935 lisans, 317 lisans üstü olmak üzere 2252 öğrenci eğitim aldı

Fakülte öğretim elemanları tarafından 2022-2023 eğitim yılında 1935 lisans, 317 yüksek lisans ve doktora olmak üzere 2252 öğrenciye eğitim verildi. Verilere göre İletişim Fakültesi'nin en kalabalık bölümünü 375 öğrenciye Görsel İletişim Tasarımı Bölümü oluşturuyor. Bu bölümü 352 öğrencisiyle Yeni Medya ve İletişim Bölümü izliyor.    

89 öğrenci ÇAP, 33 öğrenci Yandal yapıyor

Fakültedeki ÇAP ve Yandal öğrencileri hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Gazetecilik’te 18, Görsel İletişim Tasarımı’nda 17, Yeni Medya ve İletişim’de 14, Çizgi Film ve Animasyon’da 14, Reklamcılık’ta 13, Radyo, Televizyon ve Sinema’da 11 ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım’da 2 olmak üzere toplam 89 öğrencinin ÇAP yaptığını; Görsel İletişim Tasarımı’nda 8, Çizgi Film ve Animasyon’da 7, Reklamcılık’ta 6, Yeni Medya ve İletişim’de 5, Radyo, Televizyon ve Sinema’da 4, Gazetecilik’te 3 olmak üzere toplam 33 öğrencinin de Yandal yaptığını ifade etti.

Çözüm Merkezi’ne ulaşan şikayetler anında cevaplandırılıyor

Öğrenciler tarafından Çözüm Merkezi’ne ulaşan şikayetler hakkında bilgiler veren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, şikayetleri anında cevaplayıp çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Şikayetlerin dağılımı hakkında da bilgiler veren Bahar Muratoğlu Pehlivan, geçen dönemde en çok online sınavlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle şikâyet aldıklarını ve bu şikayetleri öğrencileri mağdur etmeyecek biçimde çözüme kavuşturduklarını belirtti.

Bir yılda 139 etkinlik düzenlendi

Sunumda fakülte ve bölümler tarafından düzenlenen seminer, atölye, konferans gibi akademik etkinlikler hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, eğitim yılı boyunca 139 etkinlik gerçekleştirildiğini vurguladı.    

Öğrenciler aldıkları eğitimden memnun

Akademik Kurul Toplantısında öğrenci memnuniyet anketi sonuçlarına da yer veren Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, 2022-2023 Güz döneminde fakülte ortalamasının 4 üzerinden 3.3 olduğunu, Bahar döneminde çevrim içi eğitime geçildikten sonra memnuniyet anketlerinde az da olsa bir düşme gerçekleştiğini, bunun nedenini online derslerde yaşanan teknik sıkıntılar ile devam zorunluğunun olmaması şeklinde değerlendirdiklerini ifade etti.

  

İki program daha akreditasyon süreci başlattı

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, fakülte olarak program akreditasyonlarına büyük önem verdiklerini, halihazırda Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık programlarının İLAD tarafından akredite edildiğini, yeni dönem için Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo, Televizyon ve Sinema programlarının da akreditasyon sürecine girdiğini, her iki programın özdeğerlendirme raporlarının İLAD’a gönderildiğini ifade etti.  Toplantıda, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm başkanları özdeğerlendirme raporu yazma sürecinde yaşadıkları deneyimleri paylaştılar.

Bölüm Başkanları bölümlerinin çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi

Akademik Kurul toplantısında Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Ertan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgül Dağlı ile Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural, 2022-2023 eğitim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Bölüm Başkanları gelecek dönemi planlama çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını ifade ettiler.

Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör: Kalite ve akreditasyon süreçlerine çok önem veriyoruz

Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazife Güngör, Akademik Kurul toplantısında yaptığı değerlendirmede üniversite olarak kalite ve akreditasyon süreçlerine özel önem verdiklerini, İletişim Fakültesi’nde akreditasyon süreçlerinin gayet başarılı biçimde sürdüğünü ifade etti. Henüz akreditasyon için başvuru yapmamış Çizgi Film ve Animasyon ile Yeni Medya ve İletişim programlarının da hazırlıklara başlamalarının iyi olacağını belirtti. “Bölümlerimiz bu süreci zamana yayarak götürsünler ki son anda telaş yaşamasınlar” diyen Prof. Dr. Nazife Güngör, akreditasyon değerlendirmelerinde yapılan işlerin zaman dağılımına da baktıklarını söyledi.

Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan: İletişim Fakültesi çok aktif

Akademik Kurul toplantısında yapılan sunumlar üzerine bir değerlendirme yapan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İletişim Fakültesi’nin görev tanımına uygun olarak iletişim konusunda çok aktif bir fakülte olduğunu, hem düzenlenen kongreler açısından hem yayınlar ve araştırmalar açısından önemli çalışmalar yaptığını, bu şekilde devam etmesinde büyük fayda olduğunun ifade etti. Üniversitelerde meslek edindirme hedefinin dışında üç önemli hedef daha bulunduğunu, bunlardan ilkinin AR-GE, yani araştırma-geliştirme hedefi olduğunu, mühendislik alanlarında olduğu gibi sosyal bilimler alanlarında da araştırma-geliştirme hedefleri olması gerektiğini, üçüncü hedefin toplumu bilgilendirme hedefi olması gerektiğini, dördüncü hedefin de yapılan işin bir ürüne dönüşmesi olduğunu belirtti.