Haber Üsküdar

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Kadıköy Çizgi Festivali sona erdi. Festivalde bu yıl Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencileri de yer aldı.

27-29 Eylül tarihleri arasında Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleşen festival; sergiler, atölyeler, imza günleri, film gösterimleri ve çizgi roman mezatı gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı. Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin düzenlediği festivalde birçok yayınevi ve sanatçı ziyaretçilerle buluştu.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Arş. Gör. Hüsna Tosun danışmanlığında festivale katılan bölüm öğrencileri Fatih Hasan Topal, Burak Can Yiğit, Ayten Alparslan, Emircan Taşdemir, Zehra Sönmez, Aslıhan Kuruzu, Sait Alp Dut, Hacer Nur Balaban, Yasin Biçer, Esin Ülkü, Azra Yiğit, Gülsüm Yılmaz, Zeynep Turhan, Zeynep Nur Adakan, Mahire Kayhan, Nida Nefise Öztunç, Maya Fawal, Bilge Yıldırım, Yelda Gümüş, Melek Bozer, Serra Göksal, Semiha İclal Kar, film ve eserlerini sergileme fırsatı buldular. Öğrenciler festivalin sonunda Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi tarafından verilen katılım sertifikalarını teslim aldılar.

Arş. Gör. Hüsna Tosun: “Öğrencilerimiz için büyük bir tecrübe ve fırsat”

Bu gibi festivallerin öğrencilerin yaptıkları işlere olumlu katkılarının oldukça önemli olduğunu söyleyen Arş. Gör. Hüsna Tosun, “Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi gerçekten çok önemli bir işe imza atıyor. Ülkedeki sanatçıların, yayınevlerinin bu gibi organizasyonlarda bir araya gelmesi ve insanlarla buluşabilmesi oldukça önemli. Bu yıl biz de bölüm olarak öğrencilerimizle festivale katılım sağladık. Öğrencilerimiz için büyük bir tecrübe ve fırsat olduğunu düşünüyorum. Burada hem yaptıkları işleri ve filmleri sergileyip insanların beğenilerini değerlendirme fırsatı buldular hem de diğer sanatçıların işlerini daha yakından gözlemleyebildiler” şeklinde konuştu.

Nida Nefise Öztunç: “Yeteneklerimizi ve hayal gücümüzü paylaşmak, bizler için büyük bir deneyim oldu”

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Nida Nefise Öztunç festival katılımları hakkında şunları söyledi: “Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü olarak, bu yılki çizgi festivalinde stant açtık ve ürünlerimizi sergileyip sattık. Festival enerji doluydu ve sektörde çalışan ünlü kişilerle etkileşim kurma fırsatımız oldu. Yeteneklerimizi ve hayal gücümüzü paylaşmak bizler için büyük bir deneyim oldu. Katılımcıların ilgisi ve olumlu geri dönüşleri motivasyonumuzu artırdı. Bu etkinlik sanatımızı daha geniş bir kitleye ulaştırma açısından harika bir fırsat sundu. Ben ve takım arkadaşlarımla gelecek festivallerde de yer almayı sabırsızlıkla bekliyoruz”.