Haber: Pınar İlayda Pekin - Fotoğraf: Umut Şimşek - Kadir Ayhan

Üsküdar Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirildi. Mezun olan 8 bin 269 öğrenci görkemli bir törenle diplomalarını aldı.

Üsküdar Üniversitesi’nde aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan 8 bin 269 öğrenci, bu yıl 11.si düzenlenen mezuniyet töreni ile diplomalarını aldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan tören, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Sizlerle her zaman etkileşimde olacağız”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, mezunlarla iletişimlerinin mezuniyet sonrasında da devam edeceğini söyledi. Güngör, “Sizinle hep etkileşim halinde olacağız. Burada veda etmiyoruz. Bundan sonraki hayatınızı hep birlikte inşa edeceğiz. Mücadele şimdi başlıyor. Bu zamana kadar üniversitemizde öğrendiğiniz bilgileri, yaptığınız birikimi şimdi artık hayata geçirmenin zamanı. Bundan sonra hayat sizi içine alacak ve siz hayata değer katmaya başlayacaksınız. Bundan sonra sizden değer bekliyoruz. Siz hep başarılı olacaksınız. Yeter ki kendi potansiyelinizin, kendi yeteneklerinizin farkında olun” dedi. Konuşmasında mezun öğrencilerin ailelerine de seslenen Prof. Dr. Nazife Güngör, “Büyük çaba harcadınız, onları yetiştirdiniz. Onların gelişmesine hep destek oldunuz. Büyük emekler verdiniz. Şimdi hep birlikte buradayız. Onların bu güzel gününde onlarla bu coşkuyu paylaşmak üzere hep birlikteyiz. Öncelikle emekleriniz ve özverileriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için çocuklarımızın hayat mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü hayat şimdi başlıyor. Bu hayat mücadelesinde de beklentilerimizi, ümitlerimizi, hayallerimizi onlarla inşa etmeye devam edelim. Onların hep yanında olalım. Siz güzel bir iş yaptınız. Yıllar boyu bize pırıl pırıl gençleri yetiştirdiniz. Şimdi onları artık insanlığa gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kurulduğumuzdan beri kaliteyi hedef aldık”

Üsküdar Üniversitesi’nin kuruluşundan günümüze uluslararası rekabeti ve kaliteyi hedeflediğini söyleyen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Üsküdar Üniversitesi olarak bizim üzerinde durmaya çalıştığımız en önemli şey, küresel rekabet içerisinde, küresel üniversiteler arasında iyi bir yerde olmak. Bunun da en önemli ölçüsü kalite. Bu nedenle üniversite olarak biz kurulduğumuzdan beri kaliteyi hedef aldık. Kalitenin en önemli yöntemlerinden birisi de ölçülebilir olması. Ölçemediğimiz şeyi üretemiyoruz. Eleştiriyi armağan olarak görüyoruz. Bize gelen geri bildirimlerin hepsini kendimizi geliştirmek için fırsat olarak görüyoruz” dedi. Üsküdar Üniversitesi’nin başarıları ile kendisini farklı kıldığı noktalara da değinen Nevzat Tarhan, “Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) Etki Sıralaması (Impact Ranking) 2024 sonuçlarına göre, başvuruda bulunulan 17 etiketin tamamını aldık. Türkiye’de 17 etiketi alabilen 2 vakıf üniversitesinden birisiyiz. Dünyada da 17 etiket alan 1500 civarında üniversite var. Üsküdar Üniversitesi, bu okulların arasında 425. sırada. Bu bir kalite göstergesi. Sosyal etkinlik alanından araştırmaya, wellbeing alanından sağlığa kadar sürdürülebilir büyüme amacı var. Bunları almak değil, devam ettirmek önemli. Önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mezuniyet töreninde konuşmaların ardından diplomalar verilmeye başlandı. Sırasıyla lisans üstü enstitülerin ardından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi ve son olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunları diplomalarını aldılar.

Üsküdar İletişim’in tüm bölümleri mezunlarını uğurladı

İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan 7 bölüm mezunlarını uğurladı. Çizgi Film ve Animasyon, Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, Reklamcılık ile Yeni Medya İletişim Bölümü öğrencileri, mezuniyet diplomalarını bölüm başkanları ve bölüm öğretim üyelerinden aldılar.

    

 

 

 

 

Tören canlı yayımlandı

Baştan sona oldukça coşkulu geçen Üsküdar Üniversitesi mezuniyet töreni, flama teslim töreni ve mezuniyet andının okunmasının ardından yeni mezunların kep atmaları ile son buldu. Mezuniyet töreni ÜÜ TV’den ve Üsküdar Üniversitesi Facebook hesabından canlı olarak yayımlandı.