Haber Üsküdar

 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Meryem Verda Kocamaz, Japonya Okayama Üniversitesi’nde burslu olarak eğitim almaya hak kazandı.

 

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Meryem Verda Kocamaz, Global Discovery Program (GDP) kapsamında Japonya Okayama Üniversitesi’nde burslu eğitim alma hakkına sahip oldu. Kabul için gerekli mülakat süreçlerinin tamamlanmasının ardından eğitimine başlayan Kocamaz, konu hakkındaki deneyim ve düşüncelerini Haber Üsküdar ile paylaştı.

Meryem Verda Kocamaz: “Uzun zamandan beri Japon kültürüne karşı ilgiliyim”

Eğitim almak için neden Japonya’yı seçtiğini anlatan Kocamaz, “Japon sanatıyla anime dediğimiz Japon usulü animasyonlarla tanıştım. İlk gördüğümde çok sevmesem de sonradan çok büyük bir ilgiyle izlemeye başladım. Her izlediğimde farklı şeyler dikkatimi çekmeye başladı. Kıyafetleri, yemekleri, sokakları, hatta trenleri bile ilginç gelmeye başlamıştı. Bir zamandan sonra aklıma bunlar gerçekte var mıdır acaba sorusu oluştu ve araştırdım. Araştırmalarımın sonucunda çoğu yapıtın gerçek olduğunu öğrendim ve bu Japonya’ya karşı olan ilgimin artmasına neden oldu. O günden beridir Japonya’ya karşı hep bir ilgim vardı” dedi. Eğitim sürecinden beklentilerini de aktaran Meryem Verda Kocamaz, “Japonya’daki beklentilerim çok fazla. Hem etkinlik alanında hem de akademik alanda zaten Japonların çalışkan olduğunu biliyoruz. Ülkeme ne kadar katkı sağlayabilirsem sağlamak istiyorum ve bu yüzden de başka bir üniversitenin bakış açısını merak ediyorum ve araştırmaya meraklıyım” ifadelerini kullandı.