Salgın günlerinde 'arabada sinema' keyfi
27.05.2020 17:28

Salgın günlerinde 'arabada sinema' keyfi


Haber Üsküdar - Onat İskenderoğlu

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde gerçekleştirilen ‘arabada sinema’ etkinliğine katılan vatandaşlar uzun bir aradan sonra derin bir nefes aldı. İzmit Belediyesi’nin koronavirüs salgını kısıtlamaları çerçevesinde gerçekleştirdiği arabada sinema etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kocaeli’de belediyenin düzenlediği arabada sinema gösterimi ile vatandaşlar aylar sonra kentte ilk kez bir etkinliğe katıldılar. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi otoparkında gerçekleştirilen sinema filmi gösterimi öncesinde vatandaşlar araçları ile gelerek alanda yerlerini aldı. Otopark girişinde ücretsiz maske dağıtımı yapılan vatandaşlar görevliler tarafından araçlarını park edecekleri alana doğru yönlendirildi. Ücretsiz olan etkinliğe yoğun ilgi gösteren İzmitliler ‘7. Koğuştaki Mucize’ filmini izledi. Film gösterimi sırasında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Açık alanda gösterilen filmin ses dalgalarının yayılarak çevreye rahatsızlık vermemesi için film sesini aktaracak olan radyo frekansları araçlardaki izleyicilerle paylaşıldı.

‘‘Bu etkinlikle nefes aldık’’

Arabada sinema etkinliğini çok beğendiğini söyleyen yurttaşlardan Emin Toptaş, ‘‘Pandemi süreci çok sıkıcı geçiyor, bu tür sıkıntılara gelemiyoruz, kendimi dışarı atasım geliyor ama tek lüksümüz balkona çıkmak oluyor. Bu etkinlikle adeta nefes aldık, ilaç gibi geldi. Bir arada olmayı özlemişiz, yoğun bir ilgi var. Filmi daha önce izlememiştim’’ dedi.

Bir başka ‘arabada sinema’ etkinliği ise Yahya Kaptan Pazar alanında gerçekleşti. Bu alanda yapılan arabada sinema etkinliğine de büyük ilgi gösterildi. Etkinliğin bu ayağında ise başrollerinde Tolga Çevik, Melis Birkan, Cengiz Bozkurt gibi ünlü isimlerin olduğu ve yönetmenliğini Tolga Örnek’in üstlendiği “Sen Benim Her Şeyimsin” adlı film perdeye yansıdı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de etkinliğe katılarak film keyfini vatandaşlarla birlikte yaşadı.

Etkinlikte yurttaşlarla sohbet eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu korona günlerinde herkesin evde bunaldığını, sıkıldığını biliyoruz. Azıcık da olsa gülümseyen İzmit’te, gülümseyen insanlar görmek istiyoruz. Sizlerin biraz da olsa yüzünü güldürebiliyorsak ne mutlu bize dedik. O yüzden diğer illerdeki belediyelerin yapmış olduğu bu arabalı sinema etkinliğini biz de yapmak istedik. Biraz da olsa nefes alalım dedik. Biz bir arada olmayı, sanatı, kültürü, sporu her alanı özlemişiz” dedi.