Türkiye’nin en aktif öğrenci stüdyosu Üsküdar İletişim’de
07.08.2021 12:54

Türkiye’nin en aktif öğrenci stüdyosu Üsküdar İletişim’de


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Eğitim Stüdyosu, fiziksel ekipmanları ve düzenli program çekimleri ile Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencilerine gerçek bir yayıncılık deneyimi için ihtiyaç duyacakları tüm imkânları sunuyor.

Güney Yerleşke’de yer alan Üsküdar Üniversitesi Eğitim Stüdyosu’nda, İletişim Fakültesi öğrencileri uygulamalı eğitim yapma fırsatı buluyorlar. Yaklaşık 200 metrekarelik bir alana ve 50 kişilik oturma kapasitesine sahip olan eğitim stüdyosunda, canlı yayıncılığa dair uygulamalardan spikerlik ve diksiyon tekniklerine kadar pek çok imkân sunuluyor. Canlı yayıncılık, aydınlatma ve görüntü teknikleri, kamera kullanım teknikleri gibi derslerin yanı sıra öğrenciler aynı zamanda profesyonel olarak çekilen programlarda da aktif olarak görev alıyorlar.

ÜÜTV programları Eğitim Stüdyosu’nda öğrenciler tarafından çekiliyor

Üsküdar Üniversitesi’nin televizyon kanalı olan ÜÜTV’de hazırlanan tematik televizyon programları öğrenciler için sektöre atılmadan önce deneyim kazanacakları gerçek bir çalışma ortamı sunuyor. ÜÜTV bünyesinde “Üsküdar’a Gelirken”, “Kariyer Yolunda”, “Nar Masalları” ve “Satırların Ötesinde” gibi çeşitli programlarda görev alan öğrenciler, aynı zamanda konuk çağırma ve yayına telefona bağlama gibi önemli canlı yayın deneyimlerini de edinme şansı yakalıyorlar. Gerçek bir stüdyo ortamında televizyon yayıncılığına dair tüm püf noktalara hâkim olan öğrenciler, sektöre adapte olmak için ihtiyaç duyacakları tüm becerileri henüz öğrenciyken kazanıyorlar.

Ödüllü filmler Eğitim Stüdyosu’nda hazırlanıyor

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin kısa kurmaca film ve belgesel dallarında ödül kazanan projeleri de yine Eğitim Stüdyosu’nun teknik altyapısındaki kameralar ve ışıklar ile çekilmektedir. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarından Akif Karaosmanoğlu’nun “Su” isimli filmiyle “Geleceğin Sineması” yarışmasından, Emre Çelik’in de “Kırmızının Öyküsü” isimli filmiyle TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan ödül alması, Eğitim Stüdyosu’nda verilen Film Yapım ve Yönetimi dersi kapsamında çektikleri filmler ile gerçekleşmiştir.

Radyo Stüdyosu güncel yayın akışı ve podcast içerikleriyle öne çıkıyor

Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri Radyo Stüdyosu’nda uygulamalı radyo programı yapma imkânına da sahipler. Üsküdar Üniversitesi Radyosu, 24 saat kesintisiz alternatif müzikleri ve program yayını ile internet üzerinden radyo.uskudar.edu.tr adresinde, 32 kbps, stereo ve acc formatında yayın yayın hayatını sürdürüyor. Stereo, 3 adet dar açılı mikrofonun kullanıldığı radyo stüdyosunda otomasyon sistemi le yayın akışı sağlanıyor. Pop müzik tarzında yayın yapan ÜÜ Radyo, gençlik, kültür ve eğitim programlarına ağırlık veriyor. Canlı radyo programlarının yanı sıra podcast programlarının kayıtlarının da gerçekleştirildiği radyo stüdyosu başta Radyo Kulübü olmak üzere çeşitli öğrenci kulüplerinin aktivitelerine de ev sahipliği yapıyor.