Üsküdar İletişim'de Medya Atölyesi heyecanı
30.09.2024 13:30

Üsküdar İletişim'de Medya Atölyesi heyecanı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün düzenlediği “Medya Atölyesi” beş gün süren eğitimin ardından sona erdi. Dersler başlamadan yapılan atölyeye çok sayıda öğrenci katıldı. 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün düzenlediği atölye çalışmasında Arş. Görevlisi Atila Erdemir, Arş. Gör. Hakan Koluman, Arş. Gör. Hüsna Tosun ve Reklamcılık Bölümü Arş. Gör. Kumsal Kınay öğrencilere kamera, kurgu, tasarım, haber ve sosyal medya yayıncılığı eğitimleri verdi. Öğrencilerin yaptığı haberler hakkında Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da değerlendirmelerde bulundu.

Atölyenin birinci gününde öğrenciler haber anonsu ve röportaj çekimleri gerçekleştirdi. İkinci gün, çektikleri görüntülerin kurgusunu yapan öğrenciler, sosyal medya formatındaki haberlerini tamamladı. Atölyenin üçüncü gününde Photoshop eğitimi alan öğrenciler, sosyal medya haber postları oluşturdu. Dördüncü gün kurgu ve tasarımı Canva üzerinden yapmayı öğrenen katılımcı öğrenciler, atölyenin beşinci ve son gününde yaptıkları haberlerin sosyal medya metinlerini oluşturma ve paylaşma mantığını öğrendiler.