10. Uluslararası İletişim Günleri için özet gönderim süreci başladı
10. Uluslararası İletişim Günleri / Dijital Kapitalizm ve İletişim Sempozyumu bildiri kabulüne başladı.
Haber Üsküdar
10. Uluslararası İletişim Günleri / Dijital Kapitalizm ve İletişim Sempozyumu bildiri kabulüne başladı. Sempozyumda sunulmak istenen çalışmalara ilişkin özetler, 3 Şubat 2023 tarihine kadar gönderilebilecek.
15-16-17 Mayıs 2023 tarihlerinde Dijital Kapitalizm ve İletişim ana başlığıyla gerçekleştirilecek olan İletişim Günleri Sempozyumu’nda dijital teknolojiler ile yeniden biçimlenen medya ve iletişim farklı boyutlarıyla ele alınacak. Bu doğrultuda sempozyumda; dijital kapitalizm, dijital medyanın ekonomi politiği, dijital emek, veri sömürgeciliği, yapay zekâ çalışmaları ve iletişim, dijital medyada içerik üretimi, dijitalleşme ve medyada tekelleşme, dijital çağda değişen televizyonculuk anlayışı, dijital çağda değişen gazetecilik anlayışı, sosyal medya çalışmaları, dijitalleşme ve sosyal medya, dijitalleşme ve algı yönetimi, dijitalleşme ve reklamcılıkta yeni anlayışlar, dijital pazarlama, dijitalleşme ve halkla ilişkilerde yeni anlayışlar, dijitalleşme ve tasarım, dijital yerliler ve dijital göçmenler gibi çok sayıda temaya ilişkin çalışma sunulabilecek.
Bildiri özeti hazırlama kuralları web sitesinde yayımlandı
Gönderilecek bildiri özetleri Sempozyum Bilim Kurulu’nda yer alan hakemler tarafından değerlendirilecek ve kabul edilen çalışmalar 17 Mart 2023’te sempozyum web sitesinde ilan edilecek. Ayrıca değerlendirme sonuçları, e-posta yoluyla da yazarlara bildirilecek. Kabul edilen çalışmalara ilişkin kayıt süreci 7 Nisan 2023’e kadar devam edecek. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından sempozyumda sunulan çalışmalar ise 16 Haziran 2023’te sempozyum sitesinde yayımlanacak olan Bildiri Özet Kitabı’nda yer alacak. Sempozyum web sitesinde ilan edilen bildiri özeti hazırlama kuralları ise şöyle:
• Bildiri özetleri Türkçe ya da İngilizce olmalıdır.
• Bildiri özetlerinin tamamı, başlık adı ve yazar adı-soyadı hariç olmak üzere 250 kelimeyi geçmemelidir. Özet/Abstract metni paragraf girintisi olmadan tek bir paragraf halinde yazılmalıdır.
• Özet metninde kaynakça kullanılmaması gerekmektedir.
• Bildiri özetinde amaç, yöntem, bulgular, tartışma ile en az üç adet anahtar kelime yer almalıdır.
• Yazar(lar)ın adı ve soyadı özet başlığının altında, ana başlığı ortalayacak biçimde ve soyadı büyük harflerle yazılarak yerleştirilmelidir. Soyadı bitiminde üst yıldız (*) ile dipnot verilerek yazara ait bilgiler (unvan bilgileri, kurum bilgileri, iletişim bilgileri ve Orcid numaraları) dipnot olarak, Times New Roman ile sayfanın her iki yanına yaslanarak ve yalnızca ilk sayfada görülecek biçimde 10 punto ve 1 aralık boşlukla yazılmalıdır.
• Özet/Abstract başlıklarında tüm harfler büyük, ortalı, 12 punto ve düz/bold yazı tipi kullanılmalıdır. Özet/Abstract metinleri ve Anahtar Kelimeler/Key Words düz yazı tipi, 11 punto ve 1.5 satır aralığı kullanılarak yazılmalıdır.
• Metinde aktarılan gazete, kitap, dergi, sanat eserleri, bilgisayar oyunları, mobil uygulamalar ve marka isimleri gibi ifadeler eğik(italik) olarak yazılmalıdır.
Özet bildiri gönderimi için son tarih 3 Şubat 2023
Sempozyuma çalışmalarıyla katılmak isteyenler 3 Şubat 2023 tarihine kadar sempozyum web sitesinde yer alan formu doldurarak özetlerini gönderebilecek. Sözlü bildiri sunumları online veya yüz yüze, poster bildiri sunumları ise sadece yüz yüze gerçekleştirilebilecek. Bildiri gönderimi ve sempozyum hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler ifig.uskudar.edu.tr adresini ziyaret edebilirler