“Cumhuriyet’in 100. Yılında Reklamcılığın 100 Yılı” etkinliği gerçekleşti
“Cumhuriyet’in 100. Yılında Reklamcılığın 100 Yılı” etkinliği gerçekleşti
Haber Üsküdar
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nün düzenlediği “Cumhuriyet’in 100. Yılında Reklamcılığın 100 Yılı” adlı çevrim içi etkinlik gerçekleşti. Reklam Yaratıcıları Derneği (RYD) Başkanı Çağlar Gözüaçık’ın konuk olduğu etkinlikte, derneğin hazırladığı “Reklam Cumhuriyeti” adlı belgeselin lansmanı yapıldı.
İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgül Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe Tazefikir Reklam Ajansı kurucusu ve Reklam Yaratıcıları Derneği Başkanı Çağlar Gözüaçık konuk olarak katıldı. Düzenlenen söyleşide Cumhuriyet döneminde reklamcılığın tarihçesi ve günümüz reklamcılığı konuşuldu.
Reklam Cumhuriyeti adlı belgeselin ilk gösterimi yapıldı
Dernek olarak çok sayıda proje yaptıklarını söyleyen Çağlar Gözüaçık, "Bunlar içerisinde en çok önemsediklerimden biri reklaminsan.com-Türk Reklamcılar Ansiklopedisi. Her geçen gün gelişen, insanların kendi profillerini oluşturmasıyla gelişen bir kaynak. Çünkü bu meslek çok eğlenceli ve dinamik. Emek yoğun bir iş. Bir taraftan da biz reklamcılar biraz işin mutfağındaki insanlar olduğumuz için, yani kamera önündekiler gibi olmadığımız için tarihe çok fazla işler düşememişiz. Şimdi dijitalleşme dönüşümü var. Birçok kayıt bundan sonrası için geçerli. Öncesinde çoğunluk basılı kayıtlar. Biz de dernek olarak bu sektörün tarihini sizler adına kolay anlaşılır ve kolay öğrenilir bir hale getirmek istedik. 'Reklam Cumhuriyeti' adıyla bir belgesel hazırladık. Bugün de bu belgeselin birinci bölümünü yayımlıyoruz. Bu etkinlik sebebiyle belgeseli ilk burada gösterelim diye düşündük” ifadelerini kullandı.
Belgesel gösteriminin ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gözüaçık, geleceğin reklamcılarına tavsiyelerde bulundu. Çağlar Gözüaçık, “Reklamcılığı sadece bir meslek olarak ele alabilirsiniz ya da onu daha derinlemesine öğrenmeye çalışabilirsiniz. Derinlemesine öğrendiğinizde bunu insanlarla paylaşabilirsiniz. İnsanlarla paylaştığınızda yaptığınız işin daha ötesinde bunun bir sektör, kültür olduğunu fark edebilirsiniz. Daha da derinleştiğinizde daha çok bilgi ve deneyim sahibi olabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.