LEVELUP şirketi yöneticileri Üsküdar İletişim öğrencilerine dijital pazarlamayı anlattı
Üsküdar Üniversitesi Reklamcılık Bölümünün düzenlemiş olduğu 'Dijital Pazarlama ve Kariyer Sohbetleri' başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.
Haber Üsküdar - Ümmü Gülsüm Dural
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümünün düzenlediği 'Dijital Pazarlama ve Kariyer Sohbetleri' başlıklı etkinlikte LEVELUP şirketi CEO'su Onur Yılmaz ve LEVELUP Genel Müdürü M. Safa Yalçıntaş, dijital pazarlamayı anlattılar.
Onur Yılmaz: "ETS, Dünya Göz şirketleri gibi birçok müşterimiz var"
Facebook, Google, İnstagram, E-ticaret alanlarında eğitim veren LEVELUP CEO'su Onur Yılmaz dijital pazarlama hakkında ve LEVELUP şirketi hakkında bilgiler verdi. Onur Yılmaz, "Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Daha sonra kurumsal birçok firmada çalıştım. 2017 yılında LEVELUP pazarlama şirketimizi kurduk. O günden bu güne yüzün üzerinde markaya dijital pazarlama, sosyal medya tasarımı ve yazılım konularında hizmet veriyoruz. Dijital başka hizmetler de sunuyoruz. Sektörel dergi ve bloklarda yazılarım düzenli olarak yayımlanıyor. LEVELUP şirketinde yazılım departmanımız var. Arama motoru optimizasyonu, sosyal medya yönetimi, fotoğraf, video çekimi, tasarım ve reklam yönetimi yapıyoruz. ETS, Dünya Göz şirketleri gibi birçok müşterimiz var.
Dijital pazarlamayı anlamak için öncelikle pazarlama nedir, bunu bilmemiz gerekiyor. Yanlış bir algı var genelde aklımızda, pazarlama sanki bir ürün veya hizmet üretiliyor, belli bir noktaya geliyor, artık satış aşamasına geliyo, bunu nasıl satarız? Hadi bunun için bir strateji çizelim zannediliyor ama pazarlama böyle bir şey değil. Pazarlama, bir ürün veya hizmetin üretim planlama, iletişim, bütçe ve stratejisinin sizi kapsayan, ardından o ürün veya hizmetin potansiyel müşterilerle buluşup satılmasını sağlayan çalışmaların bütünüdür."
M. Safa Yalçıntaş: "Rakiplerinizi tespit edin, analiz yapın"
Katılımcılara özgeçmişlerinde yer alması gerekenler hakkında bilgi veren LEVELUP Genel Müdürü M. Safa Yalçıntaş, "Özgeçmişinizde kişisel özellikleriniz olmalıdır. Enstrüman aleti çalıyor iseniz onu yazın. Seyahat ediyorsanız yazın, sertifikalı spor ile ilgileniyorsanız yazın. İş görüşmesine gitmeden önce gideceğiniz kurumun yapısını öğrenin. Sosyal ağlardan şirketi araştırın. Sektörünüzü tanıyın. Portallar, form siteleri ya da sektörel dergileri okuyun. Rakiplerinizi tespit edin. Analiz yapın. İş görüşmesine giderken yanınıza yedek kıyafet götürün. Bildiğiniz yoldan gidip, 15 dakika önceden görüşme yerinde olmalısınız. Görüşme öncesi size iyi gelen birini aramanız sizi rahatlatır. Kendinize bir ödül koyun. Görüşmenizin çok güzel geçeceğini kendinize telkin edin. Görüşme öncesi canlandırma yapın. Nereden soru gelebilir? Hangi sebepten beni almayabilir? Sorularını canlandırın. Sormasalar bile bu işi neden istediğinizi, kendiniz hakkında bilgileri cümle aralarında söylemelisiniz. Görüşme sonunda bu pozisyona ihtiyaçlarının nasıl doğduğunu, bu pozisyona gelecek kişiden beklentilerinin ne olduğunu, bu pozisyonda nasıl başarılı olunur, başarı değerlendirmelerinde neyi baz alacaklarını, bu işi icra ettiğiniz takdirde bir sonraki adımınızın neresi olacağını sormanız sizi hem meraklı gösterir hem de iş hakkında bilgi sahibi olursunuz. Gelen teklifi maddi açıdan değerlendirirken bugüne kadar neler yaptığınıza bakın ve hemen yüksek bütçeler beklemeyin. Mutlaka sevgi dilini kullanın" ifadelerini kullandı.