Doç. Dr. Pınar Aslan, IAMCR Uluslararası İletişim Bölümü’nde başkan yardımcısı oldu
Doç. Dr. Pınar Aslan, IAMCR Uluslararası İletişim Bölümü’nde başkan yardımcısı oldu
Haber Üsküdar
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Pınar Aslan, Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Derneği (IAMCR)’ın, Uluslararası İletişim Bölümü Başkan Yardımcısı oldu.
Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Derneği (IAMCR) bünyesinde bulunan 11 bölüm ve çalışma grubunun başkan ve başkan yardımcılıkları için yapılan seçimler sona erdi. Sonuçlara göre Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Pınar Aslan, Uluslararası İletişim Bölümü Başkan Yardımcısı olarak seçildi. 2024-2028 dönemi için gerçekleştirilen seçimde, başkanlık seçimini Stephen F. Austin Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sudeshna Roy kazanırken, seçilen iki başkan yardımcısından biri Doç. Dr. Pınar Aslan oldu. İletişim alanındaki en büyük kuruluşlardan biri olan IAMCR, konferanslarını her yıl başka bir ülkede düzenliyor. Aslan, 2024-2028 döneminde yıllık konferansların düzenlenmesi, Uluslararası İletişim Bölümü’nün aktif bir şekilde çalışması ve koordinasyonu gibi konularda görev alacak.
Doç. Dr. Pınar Aslan: “Titizlikle çalışan bir ekipte olmaktan memnuniyet duyuyorum”
Seçim sonuçları ve yeni görevi hakkındaki düşüncelerini ifade eden Aslan, “Eşitlikçi bakış açısı ve uluslararasılaşmaya verdiği önem nedeniyle konferanslarına severek katıldığım bu kuruluşta aktif görev alacak olmak beni çok mutlu etti. Gönüllülük esasına dayanmasına rağmen titizlikle çalışan bir ekibin parçası olmaktan büyük memnuniyet duyuyor, önümüzdeki yılların konferanslarını heyecanla bekliyorum” dedi.
IAMCR hakkında
IAMCR, medya ve iletişim araştırmacılarının küresel bir profesyonel derneğidir. 80'den fazla Bölüm ve Çalışma Grubu başkanı ve yardımcısı, Uluslararası Konseyinin 30 üyesi, beş üyeli bir Yönetim Kurulu, çeşitli komitelerin ve görev güçlerinin birçok üyesi ve 2.800'den fazla aktif üye dahil olmak üzere birçok kişinin gönüllü katkılarıyla desteklenmektedir. Dernek, sosyo-politik, teknolojik, politik ve kültürel süreçleri ele alarak dünya çapında medya ve iletişim araştırmalarını teşvik eder. Üyeleri arasında tüm kıtalarda 100'den fazla ülkeden bireyler ve kurumlar yer alır. Üyelerinin güçlü akademik ve profesyonel deneyimleri ve çeşitli coğrafi ve kültürel kökenleri, derneğin başlıca güçlü yönleridir.