İllüstratör Onur Karadağ Üsküdar İletişim’de öğrencilerle deneyimlerini paylaştı
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından düzenlenen etkinliğe İllustratör Onur Karadağ konuk oldu.
Haber: Ahmet Can Aras / Fotoğraf: İlkcan Demir
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün düzenlediği “Mobil Oyunda Tasarım Süreçleri” etkinliği gerçekleşti. İllüstratör Onur Karadağ gerçekleştirdiği sunumda İletişim Fakültesi öğrencilerine sektöre dair deneyimlerini aktardı.
"Sektörde çalışma hayaliniz varsa diğer işleri iyi incelemeniz gerekiyor"
Çizim yapmaya doğduğu şehir olan Buca'da bir resim kursunda başladığını ifade eden Onur Karadağ, "4-5 yaşlarımdayken annem beni oraya göndermişti. Yaklaşık 2-3 sene bu kursa gittim ve ondan sonra okula başladığım dönem içerisinde çizime karşı olan ilgimi ilçe yarışma etkinliklerine katılım sağlayarak devam ettirdim. Çizim konusunu ele alacak olursak, Türkiye'deki çizerlerin hepsinin şöyle bir sorunu var: Okullarda da bu hataya düşüyorlar, herkese bir stil veriliyor, genelde belirli bir şekle uygun çizimler yapmalarını bekliyorlar. Ben mesela hiç stil geliştirmedim. Önüme ne konulursa bire bir aynısını çizmeye çalışıyordum. Bana göre bu sektörde çalışma hayaliniz varsa diğer işleri iyi incelemek gerekiyor. Art bookları alıp inceleyerek objeleri, karakter tasarımını ve gözleri iyice kopyalamaya çalışın. Kopyalaya kopyalaya öğrenirsiniz ama eğer bu tarz yerlerde çalışmak istemiyorum, illüstrasyon sanatçısı olmak istiyorsanız da size önerim sadece tek bir stile yoğunlaşıp üretmenizdir. Çünkü sanatçılık ayrı bir şey asset üretim ayrı bir şeydir” dedi. Öğrencilere sektör konusunda tavsiyeler veren Karadağ, “Oyun sektörünü seçmek isteyenlere öncelikli tavsiyem, her stüdyoya göre ayrı ayrı çizimler yapmanız gerekiyor. Bütün stüdyoların tarzı farklı ama çalışanlar sürekli döngü içerisinde oldukları için gittikleri yere uyum sağlayabiliyorlar. Örnek veriyorum, bize gelirseniz bizim tarzımızla çizmeniz gerekiyor. Başka yere giderseniz onların tarzıyla çizimlerinizi yapmanız gerekiyor. O yüzden kendinizi sadece belirli alanla sınırlamadan çizimler yapmaya odaklanmalısınız" dedi.
Etkinlik, Dr.Öğr. Üyesi Elif Sabancı Polat'ın çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.