Haber Üsküdar

İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) adına  iletişim alanındaki programların akreditasyon değerlendirme süreçlerini yürüten İLEDAK değerlendirme ekibi, Üsküdar Üniversitesi'ne kurum ziyareti gerçekleştirdi. İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nün değerlendirmeye alındığı kurum ziyaretinde değerlendirme ekibi altyapı olanaklarını inceledi; öğretim üyeleriyle, öğrencilerle, mezunlarla, dış paydaşlarla ve Üsküdar Üniversitesi yöneticileriyle görüştü.

İlk gün mekânlar gezildi

Ekip başkanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, eş başkan Dr. Recep Yaşar, program değerlendiricileri Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper ve Prof. Dr. Gülseren Şendur Atabek'ten oluşan İLEDAK değerlendirme ekibi, 10 Kasım Pazar günü öğleden sonra İletişim Fakültesi'ne gelerek akademik personelle ve üniversite yöneticileriyle tanıştı. Fakülte bahçesindeki sohbetin ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör ile Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, değerlendirme ekibine fakültenin stüdyolarını, bilgisayar laboratuvarlarını, sınıfları, kütüphaneyi, konferans salonlarını ve haber atölyesini gezdirdi. 

     

Kurum ziyaretinin ikinci gününde ilk olarak İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör İletişim Fakültesi hakkında değerlendirme ekibini bilgilendirdi. Ardından değerlendiriciler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan'a özdeğerlendirme raporu çerçevesinde sorular sordular ve evrak üzerinden inceleme yaptılar. 

     

Paydaşlarla öğle yemeği

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka tarafından verilen öğle yemeğine İLEDAK ekibiyle birlikte İletişim Fakültesi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, İletişim Fakültesi dekan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Can Diker ve Dr. Öğr. Üyesi Pınar Aslan; Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman ile bölüm öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Gül Esra Atalay, Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal, Dr. Öğretim Üyesi Yıldıray Kesgin, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Çetin Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Eren Ekin Ercan ve araştırma görevlileri Atila Erdemir ile Selin Maden; dış paydaşlardan İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Başkanı İzzet Aydın, Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği (TBİD) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şafak Sarı, Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş. (TİAK) Başkanı Dursun Güleryüz, Şapka Prodüksiyon Genel Müdürü Fatma Körünoğlu; Üsküdar Üniversitesi Öğrenci İşleri Direktörü Cumhur Bakır, Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular, Bilgi Teknolojileri Direktörü Celil Çakmak, Kütüphane Direktörü Murat Gündoğdu, Sağlık, Kültür ve Spor Direktörü Özcan Demir, Strateji Geliştirme Direktörü Ayşe Öztürk, Yazı İşleri ve Arşiv Yöneticisi Berna Mutlu, Kalite Uzmanı Namık Demir katıldı.

Yemekte ayrıca Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden mezun olan öğrencilerden Zehra Rümeysa Fidan, Esma Aslıbay, Nilay Tuğçe Bostancı, Burak Demirbaş, Ufuk Türkyılmaz, Abdurrahman Yiğit, Sariye Nur Dönmez; Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Erasmus öğrencisi Andra Gabriel Bichigean ile Öğrenci Konseyi Başkanı Büşra Özdoğan da yer aldı.

       

Üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrencilerle görüştüler

Yemeğin ardından değerlendirme ekibi başkanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ile eş başkan Dr. Recep Yaşar önce Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ile ve ardından da üniversite birim yöneticileriyle görüştüler.

Program değerlendiricileri Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper ile Prof. Dr. Gülseren Şendur Atabek ise Yeni Medya ve Gazetecilik programının her sınıfından öğrencilerle ve ardından da bölüm öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri ile görüştüler.

    

Çıkış görüşmesinde değerlendirme raporu sunuldu

Kurum ziyaretinin son gününde İLEDAK değerlendirme ekibi gözlem ve değerlendirmelerine dayalı raporunu Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka'nın hazır bulunduğu toplantıda okudu ve ardından raporun bir kopyasını Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan'a verdi. Çıkış görüşmesinde İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, dekan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Can Diker ve Dr. Öğr. Üyesi Pınar Aslan, Üniversite Genel Sekreteri Selçuk Uysaler, İnsan Kaynakları Direktörü Serdar Karagöz, Kalite Uzmanı Namık Demir ile Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğretim üyeleri de hazır bulundu.

    

Bundan sonra ne olacak?

İLEDAK değerlendirme ekibi hazırladığı raporunu İLEDAK yönetimine iletecek. İLEDAK yönetimi de raporu inceleyerek karar için İLAD Yönetim Kurulu'na sunacak. Akreditasyon konusunda nihai kararı, değerlendirme ekibinin raporu ve önerisi ışığında İLAD Yönetim Kurulu verecek.