Doç. Dr. Esennur Sirer: “Öğrencilerimiz kamera önü ve arkasındaki tüm süreçlere hâkim olarak yetişiyorlar”
20.07.2023 11:14

Doç. Dr. Esennur Sirer: “Öğrencilerimiz kamera önü ve arkasındaki tüm süreçlere hâkim olarak yetişiyorlar”


Haber Üsküdar – Hakan Koluman

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, öğrencilerinin kamera önü ve arkasındaki tüm süreçlere hâkim olarak mezun olduklarını söyledi.

Öğrenciler düzenli atölye çalışmaları ve kulüp faaliyetleriyle sektöre hazırlanıyor

Bölüm öğrencilerinin eğitim süreçleri boyunca uygulama temelli bir eğitim aldıklarını belirten Doç. Dr. Esennur Sirer, “Öğrenciler uygulamalarla kamera önü ve arkasında her türlü yetkinliğe sahip olmaktadır. Birlikte çalıştıkları projelerle işin parçası olma deneyimini elde etmektedirler. Ayrıca okulumuzun stüdyo ve ekipman olanaklarını kullanarak çektikleri filmler ve programlar aracılığıyla deneyim kazanmaktadırlar. Düzenli olarak yapılan bölüm etkinlikleri, atölye çalışmaları ve kulüp faaliyetleri ile de pratikleri pekiştirilmektedir. Mezun öğrencilerimizle buluşma toplantılarında sektörel deneyimler konusunda bilgilendirilmektedirler. Böylece okul sonrası çalışma yaşamı hakkında ön bilgiye sahip olmaktadırlar” dedi.

Dijital platformlara yönelik hazırlık

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarının ana akım medyada olduğu kadar, dijital platformlarda da iş bulabildiklerini belirten Esennur Sirer, “Bölüm mezunlarımız aldıkları temel eğitim sonucu radyo, televizyon, dizi film, sinema sektörünün yanı sıra her türlü dijital mecrada ve medyanın çeşitli alanlarında istihdam olanağı bulabilmektedir. Ayrıca bölüm dış paydaşlarımızla düzenlediğimiz sektörel deneyimler buluşmaları sayesinde öğrencilerimiz sektör profesyonelleriyle görüşüp bilgi alışverişinde bulunabiliyorlar. Bu birikimlerinin sonucu olarak ulusal kanallarda televizyon ve ajans muhabirliği, kameramanlık ve sunuculuk, radyo yayıncılığı ve sunuculuk, prodüksiyon şirketlerinde yapımcılık, dijital mecralarda içerik üreticiliği, uluslararası şirketlerde sosyal medya yöneticiliği yapan mezunlarımız bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Öğrenciler her türlü olanağa sahip

Kendisini geliştirmek ve projeler üretmek isteyen öğrencilerin hiçbir sorusunun yanıtsız kalmadığını söyleyen Doç. Dr. Esennur Sirer, “Okulumuzun bizim bulunduğumuz Güney Yerleşkede her türlü donanıma sahip bir televizyon stüdyosu, Merkez Yerleşkede bir televizyon ve bir radyo stüdyosu bulunmaktadır. Öğrencilerimizin kayıt ve kurgularını yapmaları için Güney Yerleşkede Mac laboratuvarı, seslendirme ve kurgu ünitesi mevcuttur. Ayrıca dış çekimler için kamera, mikrofon ve ışık setleri de öğrencilerimizin kullanımı için hazırdır. Bununla birlikte öğrencilerimiz fakültemizdeki danışmanlık sistemi sayesinde danışman hocaları tarafından online ve yüz yüze sürekli takip ediliyorlar. Bu iki taraflı sistem sayesinde öğrencilerimizin hiçbir sorusu yanıtsız, hiçbir sorunu çözümsüz kalmıyor” dedi.

Öğrencilerimiz ulusal yarışmalarda ödüller alıyor

Bölüm olarak öğrencilerinin gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Doç. Dr. Esennur Sirer, “Öğrencilerimizi dersler ve atölye çalışmaları kapsamında yarışmalara hazırlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. TRT Geleceğin İletişimcileri, Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmalarına öğrencilerimiz çeşitli kategorilerdeki projeleriyle katılıyorlar. Geçen yıl TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda “Podcast” alanında birinci olduk. “Video İçerik” alanında da ilk onda yer aldık. Ayrıca yine geçen yıl bir öğrencimiz Uluslararası CepteFest Festivali’nin “En İyi Öğrenci Filmi” ödülüne lâyık görüldü” dedi.

“İLAD akreditasyonu için başvuru yaptık”

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, bölüm olarak İLAD akreditasyonu için başvuru yaptıklarını, programın özdeğerlendirme raporunu tamamlayıp gönderdiklerini, Güz döneminde İLEDAK ekibinin saha ziyareti ile sürecin sonlanacağını ifade etti.

Radyo, Televizyon ve Sinema mezunlarını törenle uğurladık.