Fakülte seminerinde çizgi film animasyonu konuşuldu
06.10.2022 14:41

Fakülte seminerinde çizgi film animasyonu konuşuldu


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği fakülte seminerleri, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Tandırlı’nın sunumuyla devam etti.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen Fakülte Seminerleri’nin ikincisinde, Prof. Dr. Emre Tandırlı “Çizgi Film Animasyon Sektörünün Doğuşu” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Çizgi film animasyonun tarihsel gelişimi aktarıldı

Sunumuna çizgi film animasyonun tarihsel gelişimini anlatarak başlayan Prof. Dr. Emre Tandırlı, “Çizgi film animasyonu, teknolojinin de katkısıyla oldukça gelişen bir alan haline geldi. Günümüzde animasyonu, farklı alanlarda ve farklı yaş kitlelerine göre kullanmak mümkün. Bu alanda dünyada Emile Cohl, James Stuart Blackton, Walt Disney, Stamatis Polenakis, Türkiye’de ise Vedat Ar, Yalçın Çetin, Ali Ulvi Ersoy ve Oğuz Aral öncü isimlerdir” dedi.

Sunumunda çizgi film animasyonu alanındaki önemli isimlerin yaşam hikâyelerini anlatan ve bu alandaki başarılarını aktaran Prof. Dr. Tandırlı, çok sayıda çizgi film animasyon örneğini de dinleyicilere gösterdi. Çizgi film karakterlerinin zaman içerisindeki değişimlerine de değinen Tandırlı, sektörün dijital dönüşümünü de gözler önüne serdi. Etkinlik, Prof. Dr. Emre Tandırlı’nın dinleyiciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırmasının ardından sona erdi.