8. Uluslararası İletişim Günleri 26 Mayıs'ta başlıyor
21.05.2021 12:59

8. Uluslararası İletişim Günleri 26 Mayıs'ta başlıyor


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, Uluslararası İletişim Günleri’ne sekizinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 26-27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu’nun bu yılki teması “Dijital Çağda Kriz İletişimi” olarak belirlendi. İletişim alanında tanınmış isimlerin katılacağı sempozyumda, davetli konuşmacıların yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen de bildiri sunumuyla katılım gösterecek.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarına uygun olarak “dijital çağda kriz iletişimi” temasıyla yapılıyor. Covid-19 önlemleri kapsamında çevrim içi ortamda gerçekleştirilecek olan sempozyumda, Türkçe ve İngilizce bildiri sunumlarıyla gerçekleştirilecek. 26-27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde yapılacak olan etkinliğe dinleyici/izleyici olarak katılmak isteyenler ise Zoom uygulaması üzerinden takip edebilecekler.

İletişim akademisyenleri üç gün boyunca kriz iletişimini tartışacaklar

Günümüzde kriz iletişiminin giderek önem kazandığı düşüncesinden hareketle belirlenen ‘Dijital Çağda Kriz İletişimi’ teması, bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu’nun ana temasını oluşturuyor. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, bir marka haline gelen İletişim Günleri Sempozyumu’na gösterilen ilginin her geçen yıl arttığına dikkat çekiyor. Prof. Güngör, “Sekiz yıl önce çok küçük, az sayıda davetli konuşmacıyla başladığımız İletişim Günleri etkinliğimiz bugün gelinen noktada Türkiye’de ve dünyada hatırı sayılır bir akademik etkinlik haline geldi. Bu kapsamda bir bilimsel etkinliği aksaksız ve kesintisiz biçimde bunca yıl gerçekleştirebiliyorsak eğer, bu büyük bir çaba ve gayretli bir ekip çalışmasıyla mümkün oluyor demektir. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin genç ve dinamik akademik kadrosu gerçek anlamda bir ekip ruhuyla ve dayanışmasıyla, Uluslararası İletişim Günleri’ni bugün gelmiş olduğu noktaya taşıdı. Bu, takdiri hak eden bir başarıdır” dedi.

30 oturumda 173 bildiri

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl düzenlenmekte olan Uluslararası İletişim Günleri’nin sekizincisi, 26-27-28 Mayıs günlerinde ‘Dijital Çağda Kriz İletişimi’ ana başlığıyla gerçekleştirilecektir. Sempozyumda belli temalar etrafında oluşturulan 30 oturuma yurt dışından ve yurt içinden yaklaşık 230 akademisyen katılım sağlayacak, Türkiye’nin çeşitli iletişim fakültelerinden profesörler ve doçentler ise bu oturumlarda moderatörlük yapacaklar. Ayrıca sempozyumda, davetli konuşmacıların yer alacağı oturumlar da düzenlenecek. Önemli davetli konuşmacıların yer alacağı sempozyumda, kriz iletişimi ve yönetimi konusundaki çalışmalarıyla ün yapmış olan Prof. Dr. Paul Argenti, kriz iletişimi ve kriz medyası çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Simon Cottle, iletişim yönetişimi ve stratejisi çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Ümit Atabek, medya, iletişim ve kriz iletişimi alanında çok sayıda kitabı ve makalesi bulunan Doç. Dr. Gregory Simons, halkla ilişkilerde duygusal emek ve empati konusundaki araştırmalarıyla tanınan Dr. Liz Yeomans ve gerek halkla ilişkiler sektöründeki profesyonel çalışmalarıyla gerekse de akademik alana katkılarıyla bilinen Fügen Toksü birer konuşma yapacaklar.

Oturumlar çevrim içi ortamda gerçekleşecek

Devam eden salgın koşulları nedeniyle Zoom üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek sempozyumun program kitapçığı 8. İletişim Günleri (İFİG)2021 web sayfasında yayımlanmış bulunuyor. Sempozyum Bildiri Özetleri Kitabı da sempozyum esnasında sempozyum web sayfasında e-versiyon olarak yayımlanacak, sempozyumun sona ermesinin ardından ise bildiri sunumu yapmış olan akademisyenlere basılı olarak da ulaştırılacak. Sempozyumun sona ermesinin hemen ardından bildiri tam metinleri kitabının yayın hazırlıklarına da başlanacak. Bunun için de katılımcıların 30 Ağustos 2021 tarihine kadar bildiri tam metinlerini göndermeleri gerekiyor. 8. Uluslararası İletişim Günleri Bildiri Tam Metinleri Kitabı 1 Kasım 2021’de elektronik kitap olarak Üsküdar Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanmış olacak. Uluslararası İletişim Günleri kapsamında her yıl farklı temalarla gerçekleştirilen sempozyum TÜBİTAK ve YÖK uluslararası bilimsel sempozyum kriterlerine uygunluk gösteriyor.

Sempozyum programına aşağıdaki linkten de erişebilirsiniz. Program üzerinde oturumlar için zoom linkleri de yer alıyor. 

https://ifig.uskudar.edu.tr/2021/sempozyum-programi