Üsküdar İletişimli akademisyenler yeni unvanlarını cübbe giyme töreniyle taçlandırdılar
04.11.2022 02:45

Üsküdar İletişimli akademisyenler yeni unvanlarını cübbe giyme töreniyle taçlandırdılar


Haber Üsküdar - Ayça Aracıçam, Sefa Mert Kahraman

Üsküdar Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni, İbni Sina Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Törende akademik yükselme alan akademisyenlere cübbe giydirildi.

Açılış konuşmasında bilimsel çalışmaların toplumsal önemine değinen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversite bünyesinde yürütülen projelerin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Tarhan, "Misyon olarak en önemli hazinemizden birisi, toplumu bilgilendirmek. Bunu da yapıyoruz. Hocalarımızın yaptıkları işi duyurmaları, bilimsel akışa sunmaları, yayınlamaları, bir kitap haline getirmeleri çok kıymetli. Bilim topluma mal olmalı, yalnızca kişinin kendi çıkarına hizmet eden bir hale gelmemelidir. Bilimi ürüne dönüştürebilmek sanayileşme, ticarileşme konusunda önem arz ediyor. Bunlar hep projeyle oluyor. Üniversitelerde önemli olan projeyle yatıp projeyle kalkmaktır. Proje hedefimizi belirleyeceğiz, zayıf yönlerimize bakacağız ve buna uygun bir yol haritası çizeceğiz” dedi.

Akademik unvanları yükselen Üsküdar iletişimli akademisyenler cübbelerini giydi

Akademik unvanları yükselen isimlerin cübbe giydirme merasimiyle devam edilen törende senato üyeleri ve bölüm başkanları, profesörlük, doçentlik ve doktor kadrolarına yükselen Üsküdar Üniversitesi akademisyenlerine cübbelerini giydirdi.

İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde profesörlük kadrosuna yükselen Prof. Dr. And Algül’e cübbesini Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan giydirdi.

İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde doçentlik kadrosuna yükselen Doç. Dr. Cem Tutar’a cübbesini Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka giydirdi.

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde doçentlik kadrosuna yükselen Doç. Dr. Özge Uğurlu Akbaş’ın cübbesini Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka giydirdi.

İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nde doçent kadrosuna yükselen Doç. Dr. Şaha Baygül Özpınar’ın cübbesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak giydirdi.

İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde doktor öğretim üyesi kadrosuna atanan Dr. Öğretim Üyesi Ceren Acun’un cübbesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk giydirdi.

İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde doktor öğretim üyesi kadrosuna atanan Dr. Öğretim Üyesi Dicle Yıldırım’a cübbesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk giydirdi.

İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nde doktor öğretim üyesi kadrosuna atanan Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Şen’in cübbesini Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka giydirdi.

Meslekte 50. Yıl özel ödülü sahiplerine takdim edildi

Meslekte 50. yılını dolduran Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri için bu yıl ilk kez düzenlenen 50. Yıl ödülleri de törende sahiplerine takdim edildi. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, meslek hayatında 50 yılı dolduran aralarında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şaban Selim Şeker, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kontrot, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun ve Tıp Fakültesi Tıbbi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek’e plaket takdimini yaptı.

Açılış Töreni, Tıbbı Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek’in ‘Dünden bugüne dünyada ve Türklerde tıbbın sultanları’ başlıklı sunumun ardından sona erdi.