Benim Eserim-4 projesinin ödülleri Üsküdar İletişim'de verildi
14.11.2023 01:20

Benim Eserim-4 projesinin ödülleri Üsküdar İletişim'de verildi


Haber Üsküdar- Nuran Bolluk, Ümmü Gülsüm Dural

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteği ile gerçekleşen Benim Eserim-4 projesinin ödül ve kapanış töreni Üsküdar Üniversitesi ev sahipliği ile gerçekleştirildi. 

Sinema oyuncusu Gülsen Tuncer’in sunuculuğunda gerçekleşen Benim Eserim-4 projesinin ödül töreni SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz, Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğencilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. 

Gülsen Tuncer: "20 yıllık mücadele"

Ödül törenin sunuculuğunu yapan sinema oyuncusu Gülsen Tuncer, konuşmasına SETEM’in sinema alanındaki katkılarını anlatarak başladı. Tuncer, “Sinema alanında telif hakkını ilk kez cesaretle savunan meslek birliğimiz SETEM 20 yıl önce kuruldu ve birçok konuda öncülük yapan çok önemli bir sinema örgütüdür. SETEM, sinema haklarını korumak üzere devletle işbirliği yapan bir kurumdur. Bizim ve ülke sineması için de bir sağlıklı bir  alan açıyor” ifadelerini kullandı. 

Mehmet Güleryüz: "Telif hakkı ve sinema için umut dolu bir gelecek bizi bekliyor"

SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz, törende yaptığı konuşmada telif haklarının önemini vurguladı. Güleryüz şunları söyledi: "Bu yıl bizim meslek birliğimizin kuruluşunun 20. yılı. Çok küçük adımlarla başladığımız SETEM yolculuğumuz bugün gerçekten hem uluslararası alanda hem de ülkemiz adına çok iyi projelere imza atıyor. Bugün 11.’sini gerçekleştirdiğimiz “İpek Yolu Festivalimiz” uluslararası alanda karşılık buldu. Önemli bir festival olma yolunda adımlar atılıyor. Kendi bünyemizde SETEM Akademi'yi oluşturduk. SETEM Akademi iletişim alanındaki öğrencilerle sektörü buluşturmayı hedefliyor. Sektörün birçok duayen ismi orada dersler verdi ve öğrencileri bir sette çalışma usulü hakkında bilgiler verdik. Öğrencilerimizden birçoğu şimdilerde setlerde çalışıyor. Benim Eserim Projesi'nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Temel amacı telif hakları konusunda bilinci arttırmaktır. Telif hakkı ve sinema için umut dolu bir gelecek bizi bekliyor” dedi. 

Dr. Ziya Taşkent: "Bu proje bizim açımızdan üniversitelere ve gençlere yönelik bir proje"

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, konuşmasında hem SETEM'in başarılarına hem de Türk sinemasının mevcut durumuna değinen bir konuşma yaptı. Taşkent şunları söyledi: "SETEM'in 20. yılı kutlu olsun. Büyüyerek, genişleyerek devam etmesi ve nice 20 yıllara ulaşmanızı temenni ederim. Bu proje bizim açımızdan üniversitelere ve gençlere yönelik bir proje. Öğrencilere dönük olmasının sebebi farkındalığı ve bilinci ne kadar erken çağda kitlelere yayar isek ülkede daha sağlıklı yaşayan bir telif sistemine ulaşma imkanını çoğaltıp geliştiririz. Türk sineması uluslararası festivallerde ilgi gören pek çok üne sahip. Sinema, televizyon filmi, dizilerin alanı Türk dış ticaret rakamlarında belirgin bir yer tutacak cesamette. Bu rakamı yukarı taşımak için de hep beraber sahada bütün aktörlerin çalışması gerekiyor” dedi.

Prof. Dr. Nazife Güngör: "Sanat ve bilim birlikteyse insanlık için faydalıdır."

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör törende yaptıüı konuşmada sanat ve bilim işbirliğine değindi. Güngör şunları söyledi: "Burada çok seçkin bir grup var, çok mutluyuz. Sanat ve bilim birlikteyse insanlık için faydalıdır ve insanlığı kurtarır. Çünkü bilim işin bilgi, zihinsel tarafı ama sanat bir yandan duygu bir yandan ruhsal dışa vurumudur.”

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da SETEM'e teşekkürlerini iletti. İrvan, "Bu ödül törenine ev sahipliği yapmak bizim için bir onurdur. Paydaşlarımızla etkinliklerimize devam ediyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından SETEM Benim Eserim-4 yarışmasının ödülleri takdim edildi. Birincilik ödülünü 'Son Beste' isimli senaryosuyla Dinçer Batırbek, ikincilik ödülünü 'Boşluk' isimli senaryosuyla Serkan Fırtına, üçüncülük ödülünü ise 'Vicdanın İçin' isimli senaryosu ile Aykut Topçu aldı.