Okuyan Üniversite-Okuyan Lise Projesi kapsamında küçüklere kitap okudular
13.01.2022 12:53

Okuyan Üniversite-Okuyan Lise Projesi kapsamında küçüklere kitap okudular


Haber Üsküdar

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin katılımcısı genç öğrenciler, “Küçüklere Kitap Okuma” gönüllülük etkinliği kapsamında 12 Ocak’ta, Nar Masalları Derneği’nin Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ile gerçekleştirdiği “Beyaz Ev” projesinin katılımcısı küçük öğrencilerle bir araya geldiler.

Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesi katılımcılarından Yağmur Baydan, Zeynep Delikanlı ve Burak Uslu ilköğretim öğrencilerine eğitici öyküler ve masallar okudular. Beyaz Ev projesi katılımcılarının çocukların gelişimlerini destekleyen atölye çalışmaları da gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında gönüllü gençler küçük öğrencilerle kitaplar aracılığıyla etkileşimli bir iletişim kurdular. Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin katılımcısı genç öğrencilerin bir bölümü ise pandemi koşulları nedeniyle “Küçüklerimize Kitap Okuma” etkinliğine çevrimiçi olarak katıldı.

Koordinatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üy. Hale Yaylalı’nın üstlendiği, Haydi Tut Elimi Rehabilitasyon Eğitim ve Yardım Derneği’nin yürütücü, Üsküdar Üniversitesi ile Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olduğu proje kapsamındaki çeşitli seminer, eğitim ve etkinliklerle gençlerin okuma alışkanlıklarının artırılması, kültürel, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ve gönüllülük faaliyetlerine katılımlarının teşvik edilmesini amaçlanıyor.

Proje 80 genç ile sürdürülüyor

“Dünyayı Keşfetmek İçin Oku, Gelişmek İçin Kendini Tanı” sloganını benimseyen ve Üsküdar Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden 40 genç ile  Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi'nin (Üsküdar Bilsem) öncülüğünde çeşitli liselerde eğitim gören 40 genç olmak üzere toplam 80 genç ile sürdürülen Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesi kapsamında bireysel olarak gerçekleştirilen 'okumalar'ın ortak platformlara taşınarak paylaşımı destekleniyor. Bu bağlamda geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan “Büyüklere Okuma Etkinliği” gibi bir gönüllülük faaliyeti olarak gerçekleştirilen “Küçüklere Okuma Etkinliği” de proje katılımcısı gençlerin ortak bir amaç etrafında birlikte hareket etmelerine ve uyumlu çalışma kapasitelerinin artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.