Üsküdar İletişimli öğrenciler tasarım çalıştayında
09.07.2020 11:22

Üsküdar İletişimli öğrenciler tasarım çalıştayında


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri Türkiye'nin kültürel mirasını konu alan Tasarım Çalıştayı'na katıldı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri, Arzu Sabancı’nın başkanlığını yürüttüğü EPOS 7 Derneği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SATPARK) ortaklığıyla düzenlenen Tasarım Çalıştayı’na katıldılar. 17 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ve altı üniversiteden sekiz öğretim elemanının ekip liderliğinde düzenlenen çalıştaya, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Arş. Gör. M. Emir Fidan’ın liderliğinde bölüm öğrencileri Büşra Arslan, Kübra Arslan, Merve Çelik ve Nilay Yılmaz katıldı. Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen çalıştayda kurumsal kimlik, ambalaj, giysi yüzeyi, kupa, fincan, bardak altlığı, cüzdan ve çanta yüzeyi tasarımları Türkiye’nin doğal ve kültürel mirası teması ile üretildi.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü çanta yüzeyi tasarımları üretti

Üsküdar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi M. Emir Fidan ve ekibinde yer alan tasarım öğrencileri, Türkiye’nin Unesco Dünya Mirası asıl ve geçici listelerinde yer alan kültürel mirası konu aldılar. Ekip, bu kapsamda Zeugma Mozaikleri, Yerebatan Sarnıcı, Troya, Göbeklitepe, Çatalhöyük, Akdamar Kilisesi, Antakya St. Pierre Kilisesi, Kapadokya ve Pamukkale temalı tasarımlar üzerinde çalıştı. Türkiye’nin dokuz kültürel miras alanını ele alan genç tasarımcılar illüstrasyon, kolaj ve tipografiyi kullanarak 15 günlük süreçte çanta yüzeylerinde kullanılmak üzere 33 tasarım üretti.

Kültürel miras bilincinin geliştirilmesi alanında faaliyet gösteren EPOS 7 Derneği yararına üretilen özgün tasarımlar Türkiye’deki müzelerin mağazalarında satışa sunulacak.