"Spor Gazetecileri Yarışıyor" projesi Üsküdar Üniversitesi ana sponsorluğunda gerçekleşecek
14.03.2024 14:16

"Spor Gazetecileri Yarışıyor" projesi Üsküdar Üniversitesi ana sponsorluğunda gerçekleşecek


Haber Üsküdar - Nuran Bolluk

Üsküdar Üniversitesi ve Fotospor, “Spor Gazetecileri Yarışıyor” adlı projeyi hayata geçirmek üzere anlaşma imzaladı. Üsküdar Üniversitesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek yarışmanın başvuruları, Türkiye'nin her yanından iletişim öğrencilerine açık olacak.

Üsküdar Üniversitesi'nin ana sponsporluğunda Fotospor tarafından düzenlenecek olan “Spor Gazetecileri Yarışıyor” projesinin sponspor anlaşması Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ile Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz tarafından imzalandı. Gerçekleşen imza törenine Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, Genel Sekreter Selçuk Uysaler ve Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Giray Bulak katıldı.

Proje kapsamında her hafta değişecek bir yarışmacı genel yayın yönetmeni koltuğuna oturacak ve diğer yarışmacılarla (en az 6, en fazla 8 yarışmacı) birlikte bir gün sonunda bir spor gazetesi görseli oluşturulacak. Tanınmış ve uzman isimlerden oluşan jüri, yarışmacıların ürettiği gazeteleri değerlendirerek yarışmacılardan başarılı olanları belirleyecek. Bu sayede başarılı olan öğrenciler gazete bünyesinde staj ve çalışma fırsatı yakalayacaklar. İki grup halinde yapılacak yarışmanın, takım çalışması dışında, bireysel yeteneklerin de ortaya çıkmasına imkân sağlaması bekleniyor.

Prof. Dr. Nazife Güngör: "İş birliğimiz sürecek"

İmza töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, “Bugün burada Fotospor ile Üsküdar Üniversitesi arasında bir protokol imzalayarak bundan sonraki süreçte birtakım ortak projeler yapmak üzere toplandık. Tüm konuklarımız ve iletişim fakültesi öğretim üyelerine hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bu proje çoğunlukla Gazetecilik Bölümü önderliğinde İletişim Fakültesi tarafından yürütülecek. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü de destek olacak. Proje için hazırlanan protokolü her iki kurum da inceledi ve hayata geçirilmesi uygun bulundu. Bundan sonraki süreç için ben burada bulunan herkese başarılar diliyorum ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Cahit Yavuz: "Üsküdar Üniversitesi’yle birlikte yol aldığımız için çok mutluyuz"

Üniversiteden içeri adım attıkları andan itibaren harika bir atmosfer bulduklarını söyleyen Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz, “Yorgunluğumuzun belki farkında değilsiniz ama gece gündüz çalışan bir ekibiz. Fakat gençlerle buluşmamız çok zor oluyor. Özellikle bu projeyle gençlerle buluşmak istedik ve bu projede Üsküdar Üniversitesi’yle birlikte yol aldığımız için çok mutluyuz” dedi. Kendilerinin de bir şeyler öğrenmek istediklerine değinen Yavuz, “Sadece bir değil iki tane projemiz var. Fotospor ekibi olarak geliştireceğimiz sertifika programı ile pratikle beraber teoriyi de harmanlayarak biz de bir şeyler öğrenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Sektörle olan ilişkilerimizi çok önemsiyoruz"

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak sektörle çok yakın ilişkilerinin olduğunu ve bu ilişkileri önemsediklerini belirten Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Spor konusu bizim biraz uzak kaldığımız bir alandı. Öğrencilerimizin bir kısmının muhabir olarak sporu tercih etmelerine rağmen bugüne kadar sporla ilgili pek bir ilerleme kaydedememiştik. Fotosporla yapacağımız bu iş birliği, spor alanında bizim için iyi bir deneyim olacak. Derste öğrencilerime bu projeden söz ettim. Aralarında çok heyecanlananlar oldu. Bu projeyi başarılı biçimde tamamlarsak başka medya kuruluşlarıyla yapacağımız iş birlikleri için de bize örnek olacak" şeklinde konuştu.

Giray Bulak: "Spora hizmet etmek için kendimi feda ettim"

İmza töreninde konuşan deneyimli teknik direktör Giray Bulak, “Çok sayıda futbol takımı çalıştırmamın yanında aynı zamanda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanıyım. Çok sayıda gencin spor yapmasını sağlıyoruz. Akıl ve zekâ oyunları, hentbol takımları, tekvando, karate, tenis gibi futbol dışı branşlarımız da var. Spora hizmet etmek için kendimi feda ettim diyebilirim. Çeşitli üniversitelerde konuşma yapmak ve panellere katılmak gibi etkinliklerde de görev alıyorum. Aynı zamanda Fotospor’da haftada 3-4 defa program yapıyorum. Sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. Cahit Hoca bu teklifi getirince ayrıca mutlu olduğumu söyleyebilirim. Umarım bundan sonra hem öğrenciler hem sizlerle burada güzel çalışmalar yürütebiliriz” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Gül Esra Atalay: "Yarışma öğrencilerimiz için çok iyi bir fırsat"

Üsküdar Üniversitesi ile Fotospor arasında başlatılan iş birliğinin öğrenciler için çok iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, “Biz Cahit Bey ile tanıştığımızda bu proje dolayısıyla oldukça heyecanlandık. Bu yarışmanın öğrencilerimiz için çok iyi bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Üniversitemizin böyle bir proje ile anılmasının oldukça olumlu olduğuna inanıyoruz” diyerek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından gerçekleşen imza töreni, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.