İletişim Fakültesi öğrencileri Rektörle buluştu
28.11.2019 15:19

İletişim Fakültesi öğrencileri Rektörle buluştu


Haber: Ömer Karaoğlu

Fotoğraf: Emre Sertdemir

 

Üsküdar Üniversitesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve öğrencilerin fikirlerini ifade edebilmeleri için özgür bir platform sunan “Rektörle Buluşmalar” etkinlikleri İletişim Fakültesi ile başladı. Öğrencilerin öneri ve taleplerini dile getirdikleri etkinliğe Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de ilk kez Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 2013 yılından bu yana sürdürülen Rektörle Buluşmalar etkinliği 2019-2020 eğitim öğretim yılında da tekrarlandı. 27 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’de Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda İletişim Fakültesi'yle başlayan etkinlikte öğrenciler fakülteye ve eğitime  yönelik düşüncelerini dile getirme imkânına sahip oldu. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “İletişimci her şeyden önce özgür bireydir”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Rektörümüz ile bir araya geldiğimiz bu etkinliği her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Aramıza yeni katılan birinci sınıf öğrencilerimiz her ne kadar bu gelenek ile yeni tanışıyor olsalar da, uzun zamandır bizimle olan öğrencilerimiz bu sürece hakimler. Birçok üniversiteden farklı olarak Üsküdar Üniversitesi’nde her dönem rektörümüz ile öğrencilerimiz bir araya gelerek fakültemize ilişkin iyi-kötü, olumlu-olumsuz memnuniyet durumlarını belirtiyorlar. Bu etkinliğe feedback (geri bildirim) toplantısı da diyebiliriz. Öğrencilerimizden, görmekte oldukları eğitimden üniversitemizdeki hayatlarına dair geri dönüş aldığımız bir toplantı oluyor. Bu şekilde birlikte ortaklaşa bir süreç yürütüyoruz. Bizler eğitiyoruz, sizler de eğitiliyorsunuz. Eğitilenlerin memnuniyeti eğitenlerin memnuniyet ve başarısını ortaya koyar. Biz de içerisinde bulunduğumuz süreci daha iyi değerlendirebilmek ve sizleri başarıya taşıyabilmek için yolda yürürken eksikliklerimizin farkına varmak ve onları sorgulayabilmek istiyoruz. Bu anlamda yaptığımız toplantı sizden gelecek olan talepleri dinleyip bir an önce onları karşılayacak birtakım önlemler almak için çok verimli oluyor. Bu tür geri bildirimler almak sürecin doğru yürütülebilmesi için çok gerekli etkileşim ortamlarıdır. Üniversite olarak tek etkileşim aldığımız ortam bu da değil. Öğrencilerimizin sürekli olarak geri besleme yaptıkları çözüm merkezimiz ve memnuniyet anketlerimiz var. Bunların yanı sıra yüz yüze karşılıklı iletişim çok daha verimli oluyor. Sizler iletişim öğrencileri olarak taleplerinizi ve dileklerinizi rahatça ortaya koyabilirsiniz. İletişimci her şeyden önce özgür bireydir. Dolayısıyla rahatça, özgüvenle duygularınızı ve düşüncelerini ifade etmelisiniz” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kağıtsız üniversite olmak istiyoruz”

Rektörle Buluşmalar etkinliğinin Üsküdar Üniversitesi’nin ilk kuruluşundan bu yana yapıldığını ve artık gelenekselleştiğini aktaran Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin kullanımına sunduğumuz bir cep telefonu uygulamamız bulunuyor. Bu uygulamanın geliştirilmesi için şu an yeni çalışmalar da yapıyoruz. Geliştirilen son sürüm ile Üsküdar ailesinden olan herkes derslerine, sınavlarına, STİX sistemine kolaylıkla erişim sağlayabilecek. Her şey avucunuzun içinde olacak. Buradan mezun olduğunuzda da sizinle olmaya devam ediyoruz. Verdiğimiz mezun kartları ile kütüphanelerimizden faydalanabiliyorsunuz” dedi. Üniversite genelinde dijitalleşmeye büyük önem verdiklerinin de altını çizen Tarhan, “Mümkün olduğunca kağıt israfını azaltmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak istiyoruz. Teknolojilerden faydalanarak süreçlerin teknolojik araçlar üzerinden sürdürülmesi için çalışmalar yürütüyoruz. İlerleyen süreçlerde sınavları da dijital ortama taşıyarak kağıt israfından kurtulmak ve kağıtsız üniversite olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Zelka: “Öğrencilerimizin görüşleri bizim için çok değerli”

Öğrencilerin düşüncelerini çok önemsediklerini ve karar alma aşamasında göz önünde bulundurduklarını ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, “Öğrencilerimizden var olan sorunlarını direkt olarak dinlemek ve istedikleri şeyler hakkında geribildirimler almak, vereceğimiz kararlarda ve yapacağımız uygulamalarda bu geribildirimleri değerlendirebilmek adına bizim için kıymetlidir. Fikirlerinizi bize aktarabilmek için öğrencilerimiz sadece bu toplantılar ile de sınırlı değil. Çözüm merkezinin de bu noktada iyi bir fonksiyon icra ettiğini görebiliyoruz. Bazen öğrencilerimiz çeşitli sebeplerden dolayı kendilerini direkt olarak ifade edemiyorlar. Bu tür durumlarda çözüm merkezine iletmek istedikleri durumu isim belirtmeden gündeme getirebiliyorlar. Çözüm merkezi kısa sürede iyi yol kaydetmiştir. Burada görüşlerinizi almak ileriki değerlendirmelerde de kararlara katkıda bulunma açısından bizim için önemli olacak” şeklinde konuştu.

Öğrenci Konseyi Başkanı fakültenin sorunlarını yönetime aktardı

Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Büşra Özdoğan İletişim Fakültesi’ndeki temsilci öğrencilerle yapmış olduğu toplantılar çerçevesinde belirlediği genel problemleri teker teker yönetime aktardı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör de Büşra Özdoğan‘ın aktardığı sorunların çözümü için değerlendirmelerde bulundular. Fakültenin ilgili birimlerinden gündeme gelen sorun ve taleplere yönelik rapor isteyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sorunların kısa sürede çözüleceğini vurguladı. Program, öğrencilerin sorularına verilen cevapların ardından sonra sona erdi.