Haber Atölyesinde yeni dönem başladı
22.10.2019 18:27

Haber Atölyesinde yeni dönem başladı


Haber-Fotoğraf: Emre Sertdemir ve Ömer Karaoğlu

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde öğrencilerin pratik yapmalarına yönelik olarak faaliyet gösteren Haber Atölyesinde yeni dönem eğitimleri başladı. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen Haber Atölyesinin ilk toplantısında gönüllü öğrencilere Haber Atölyesi hakkında bilgi verildi. Toplantıya Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Dr. Öğr. Üyesi Eren Ekin Ercan, Dr. Öğr. Üyesi Yıldıray Kesgin ve fakültenin çeşitli bölümlerden gönüllü öğrenciler katıldı.

Koordinatörlüğünü Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın yaptığı Haber Atölyesinin ilk toplantısında öğrencilere atölyenin işleyişi ve çalışmaları konusunda bilgilendirme yapıldı. Prof. Dr. Süleyman İrvan, amaçlarının gazeteci olmayı hedefleyen öğrencileri teşvik etmek olduğunu vurgulayarak, “Haber Atölyesi’ne katılan, düzenli olarak eğitimleri takip eden ve öğrendiklerini uygulayarak üretimler yapan öğrencilerimiz kendilerini daha iyi yetiştireceklerdir” dedi.

Prof. Dr. İrvan: “Haber ve röportajdan sapmak istemiyoruz”

Çeşitli bilgilendirmelerin ardından öğrenciler Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü eğiticilerine sorular yöneltti. Bir öğrencinin, “Köşe yazıları yazabilir miyiz?” sorusunu İrvan şu şekilde yanıtladı: “Gazeteciliğe yönelik hedefleriniz baki kalsın. Ancak biz aktarıcı konumda kalmak istiyoruz. Bu nedenle haber ve röportajdan sapmak istemiyoruz” dedi.

Atölye’de çeşitli konularda eğitimler verilecek

Haber Atölyesi kapsamında gerçekleştirilecek eğitimler dönem boyunca farklı eğitimcilerin katılımıyla devam edecek. Atölyenin ilk dersi 30 Ekim Çarşamba günü saat 14.30’da Dr. Öğr. Üyesi Eren Ekin Ercan tarafından “Haber Yazımı ve Habercilik Türleri” konusunda verilecek. Haber Atölyesi odasında verilecek eğitimde öğrenciler haberin öğeleri, haber yazım kuralları gibi konularda bilgilendirilecek. İlerleyen haftalarda ise haber fotoğrafçılığı, gazete tasarımı, habercilik ve etik gibi konularda işlenecek. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin tüm bölümlerinde okuyan öğrenciler Haber Atölyesi eğitimlerine katılabilecekler.