Polonyalı akademisyen kültürlerarası iletişimin önemine dikkat çekti
05.06.2024 20:36

Polonyalı akademisyen kültürlerarası iletişimin önemine dikkat çekti


Haber Üsküdar

Erasmus Akademisyen Hareketliliği programı kapsamında Üsküdar İletişim’e gelen Polonya Karkonosze Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Oliwia Tarasewicz, kültürlerarası iletişimin önemine ilişkin bir seminer verdi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, Erasmus Akademisyen Hareketliliği kapsamında, Polonya Karkonosze Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Oliwia Tarasewicz’i ağırladı. Konuk akademisyen Tarasewicz’in, "Intercultural, intergenerational or just inclusive communication? How can we forge the bonds and bridge the gaps in global, diverse world" başlıklı seminerine İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Öğretim Üyesi Oliwia Tarasewicz yaptığı sunumda, kültürlerarası iletişimin önemine dikkat çekerek, özellikle günümüz iş dünyasında farklı kültürlerden gelen çalışanların uyumlu bir şekilde bir arada çalışabilmesi için eğitimin önemini vurguladı. Kültürlerarası farkındalık kavramının özellikle yeni nesillerde yayılması için pratiğe dayalı çalışmaların önemli olduğunu belirten Tarasewicz, kurucusu olduğu sivil toplum kuruluşunda gençler ve sektör profesyonellerini bir araya getirerek interaktif bir eğitim ortamı sunduğunu anlattı. Seminer, dinleyiclerin soruları ve olası proje iş birliklerinin konuşulmasının ardından sona erdi.