TRT yarışmasında Üsküdar İletişim’den beş finalist
19.11.2020 23:44

TRT yarışmasında Üsküdar İletişim’den beş finalist


Haber Üsküdar

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda 5 ana kategoride 116 eser finale kaldı. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de iki proje ile finalist oldu. İlk üçe giren eserlerin dereceleri ise bu akşam gerçekleştirecek olan ödül töreninde açıklanacak.

TRT tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda 790 eser yarıştı. Yapılan ön değerlendirme sonuçlarına göre 76 üniversiteden 5 ana kategoride 116 eser finale kalmaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de beş eserle finale adlarını yazdırmayı başardı. 16-20 Kasım tarihlerini kapsayan Geleceğin İletişimcileri Haftası’nda açıklanan sonuçlara göre, Üsküdar İletişimli beş öğrenci yapmış oldukları iki proje ile finalist oldu. Ödül alan eserlerin dereceleri ise 20 Kasım Cuma günü saat 20.00’de TRT2’den canlı yayınlanacak ödül töreninde belli olacak.

Eserler beş ana kategori ve 12 alt dalda yarıştı

2019-2020 eğitim öğretim yılında yaptıkları çalışmalar ile TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na katılan öğrenciler, ‘radyo yayıncılığı’, ‘televizyon yayıncılığı’, ‘internet yayıncılığı’, ‘haber yayıncılığı’ ve ‘ev hayat dolu’ kategorisi olmak üzere beş ana kategoride yarıştı. “Radyo yayıncılığı” ana kategorisi altında ‘radyo programı’, ‘radyo drama programı’ ve ‘radyo belgeseli’; “televizyon yayıncılığı” ana kategorisi altında ‘televizyon programı’, ‘kısa film’ ve ‘belgesel film’; “haber yayıncılığı” ana kategorisi altında ‘televizyon haberi’, ‘televizyon haber programı’, ‘televizyon spor haberi’ ve ‘internet haberi’; “internet yayıncılığı” ana kategorisi altında ise ‘internet sitesi’ ve ‘sosyal medya/sosyal sorumluluk projesi’ olmak üzere toplamda 12 alt kategori yer alıyor.

Üsküdar İletişim’den beş proje finalde

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Dilber Dural, Ece İnci, Neval Okatalı, Zeynep Şahin, Nilay Soysev ve Rozerin Özbay tarafından yapılan projeler ise finale kaldı. Dilber Dural ve Ece İnci, Haber Yayıncılığı Kategorisi İnternet Haberi Dalı’nda ‘Uzmanlar Çevrim İçi Çocuk İstismarına Dikkat Çekiyor’ isimli projeleri ile; Dilber Dural, Radyo Yayıncılığı Kategorisi Radyo Belgeseli Dalı’nda ‘Tarihin Çığlığı’ isimli projesi ve İnternet Yayıncılığı Kategorisi İnternet Sitesi Dalı’nda ‘Futboliçe’ isimli projesi ile; Neval Okatalı Radyo Yayıncılığı Kategorisi Radyo Belgeseli Dalı’nda ‘Bir Ozanı Bir Ozandan Dinle’ isimli projesi ile; Zeynep Şahin, Nilay Soysev ve Rozerin Özbay, İnternet Yayıncılığı Kategorisi İnternet Sitesi Dalı’nda ‘Güneşten Haber Var’ isimli projeleri ile finale kalmayı başardı.

İlk 3’e giren eserler de belli oldu

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl 16-20 Kasım tarihlerini kapsayan 'Geleceğin İletişimcileri Haftası' ile medyanın önemli isimleriyle gerçekleştirilen söyleşi programlarında, her kategorinin finale kalan üç eseri bu programlarda açıklandı. Üsküdar İletişim’den iki proje ve beş öğrenci de finalist oldu. Dilber Dural ve Ece İnci, Haber Yayıncılığı Kategorisi İnternet Haberi Dalı’nda ‘Uzmanlar Çevrim İçi Çocuk İstismarına Dikkat Çekiyor’ isimli projeleri ile; Zeynep Şahin, Nilay Soysev ve Rozerin Özbay, İnternet Yayıncılığı Kategorisi İnternet Sitesi Dalı’nda ‘Güneşten Haber Var’ isimli projeleri ile dereceye girdi.

Ödül töreni ile ödüller sahiplerini bulacak

790 eser arasından ödüle layık görülen projeler, düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Tören, 20 Kasım Cuma günü saat 20.00’de TRT2’den canlı olarak yayımlanacak.