Gazetecilik Bölümü mezun öğrencileriyle buluştu
22.02.2023 14:46

Gazetecilik Bölümü mezun öğrencileriyle buluştu


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ile dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi. Çevrimiçi olarak yapılan toplantıda mezunlar, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği ile yeni iş imkânları hakkında bilgilendirildi. Toplantının devamında ise mezun öğrenciler aldıkları eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zoom uygulaması aracılığıyla 22 Şubat'ta düzenlenen mezunlarla paydaş toplantısına Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Araştırma Görevlisi Selin Maden, Araştırma Görevlisi Atila Erdemir ile mezun öğrenciler Ayça Aybüke Kurt, Berika Aktaş, Hilal Büyükyavuz, Abdullah Keleş, Aleyna Yıldırım, Bensu Akdoğan, Feyza Ağırtmış ve Şule Akdağ katıldı.

Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği mezunlarımız için yeni istihdam olanaklarına kapı aralıyor"

Paydaş toplantısının açılış konuşmasını yapan Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, 1 Şubat 2023 tarihinde Rresmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği hakkında bilgiler verdi ve mezunların iş ilanlarını takip etmelerine yönelik önerilerde bulundu. Konuşmasında ulusal düzeyde yayımlanan gazetelerin internet sitelerinin yanı sıra, haber sitelerinin ve yerel gazetelerin internet sitelerinin de mezunlar için yeni istihdam olanakları sağladığını vurgulayan Prof. İrvan, “Hem yerel hem de ulusal medya kuruluşlarında iş ilanlarıyla karşılaşıldığında birbirimizi haberdar edelim, doğan iş fırsatlarını iyi değerlendirelim” dedi.

Prof. Dr. İrvan, "Aramızda farklı dönemlerde mezun olan öğrencilerimiz var. Sizlerden bu fakülteden aldığınız eğitimin artılarını ve eksilerini duymak istiyoruz. Sizlerin önerileri verdiğimiz eğitimin iyileştirilmesi için çok önemli” diyerek sözü mezun öğrencilere bıraktı.

Mezunların eğitime ilişkin önerileri dinlendi

Mezunlar paydaş toplantısında yaptıkları konuşmalarda aldıkları eğitimden memnun olduklarını, öte yandan bazı konularda eksiklikler hissettiklerini ifade ettiler. Eğitim süresince gazetecilik alanında daha fazla pratik yapılması gerektiğini söyleyen mezunlar, alanda kullanabilecekleri Indesign, Photoshop gibi bilgisayar programlarının öğretilmesine daha fazla ağırlık verilmesinin iyi olacağını ifade ettiler. Bazı mezunlar, dijital pazarlama ve sosyal medya yöneticiliği gibi alanlarda dersler olması gerekiğini belirttiler.