Sınavlar öncesinde eğiticilere eğitim verildi
02.04.2024 14:00

Sınavlar öncesinde eğiticilere eğitim verildi


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin farklı bölümlerine ders veren kısmi zamanlı öğretim elemanlarına sınavlar öncesinde eğitim verildi.  

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından verilen eğitimde OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi), STİX (Student Teacher Information Exchange) ve LMS (Learning Management System) hakkında bilgiler verildi.

Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Fakültemizde ders veren öğretim elemanlarının kullanmaları gereken üç bilgisayar programı var. Bugün sizlere bu programları anlatacağım. Öncelikle OBS’den başlayalım. Sınav notlarını sisteme girebilmeniz için OBS üzerinden dersi seçip sınav tanımlamanız lazım. Sınavı tanımladıktan sonra not girişi yapabilirsiniz. Ayrıca OBS üzerinden ders devamlarını girebilir ve sınav yoklama listelerini indirebilirsiniz. Sınava giren veya ödev veren öğrenciler mutlaka sınav yoklama listelerini imzalamalı. Öğrencilerle her tür bilgi paylaşımını STİX üzerinden yaparsanız daha iyi olur. Oradan, öğrencilerin sorularına da cevap verebilirsiniz. LMS programını biz genelde çevrim içi dersler için kullanıyoruz. Ancak ödev vermişseniz ödevlerinizi isterseniz LMS üzerinden isterseniz de STİX üzerinden toplayabilirsiniz. LMS, ödevleri topluca indirmenize olanak sağlıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.