TEMA Vakfı Üsküdar İletişim’in paydaşları arasına katıldı
10.02.2020 16:19

TEMA Vakfı Üsküdar İletişim’in paydaşları arasına katıldı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü ile Türkiye’nin en köklü vakıflarından TEMA, ortak projeler için bir araya geldi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü ile Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma) Vakfı, iletişim alanında orta ve uzun vadeli uygulamaya yönelik işbirliği için bir araya geldi. TEMA Vakfı’nda gerçekleştirilen görüşmeye Reklam Tasarımı ve İletişim Bölümü’nü temsilen Dr. Öğr. Üyesi Cihan Becan ve TEMA Vakfı adına İstanbul Bölge Koordinatörü Arif Gürel ile İletişim ve Kurumsal İşbirliği Bölüm Başkan Yardımcısı Karen Kumbasar katıldı. Toplantıda Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü’nün tasarım, iletişim, kampanya uygulama ve benzer faaliyetleri konusunda TEMA Vakfı’na sağlayacağı katkıların yanı sıra TEMA Vakfı’nın Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne sunacağı fırsatlar ele alındı. Bu görüşme ile Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü, paydaşları arasına TEMA Vakfı’nı da katmış oldu.

TEMA Vakfı ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü bünyesinde, fakültenin uygulamalı öğrenci reklam ajansı olarak faaliyet gösteren Genius Creative Boutique ilk kurum dışı işbirliğini gerçekleştirdi. Genius ekibi TEMA Vakfı için farkındalık oluşturma, dikkat çekme ve çeşitli aktiviteler için yaratıcı çalışmalar gerçekleştirecek. Genius, TEMA Vakfı ile birlikte gönüllü olarak çalışan Publicis, Ogilvy gibi dünyaca tanınan reklam ajanslarının Türkiye ofisleri ile birlikte faaliyet gösteren tek uygulamalı öğrenci reklam ajansı olma niteliğini taşıyor.

TEMA Vakfı, Anadolu’da yaşanmakta olan erozyon ve çölleşme tehlikesine kamuoyunun dikkatini çekmek üzere Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. “Türkiye Çöl Olmasın” sloganı ile toplumda büyük yankı uyandıran ve ülkemizin çöl olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu yüksek sesle dile getiren TEMA’nın Evyap’tan Koç Holding’e, Nestle Türkiye’den Ülker’e pek çok alanda faaliyet gösteren kurumsal destekçileri bulunuyor. TEMA Vakfı bugün, Türkiye’nin pek çok yerinde ağaçlandırma, kırsal kalkınma, biyolojik çeşitliliği koruma, çölleşmeyle mücadele başta olmak üzere onlarca proje gerçekleştiriyor.