Yeni Medya ve Gazetecilik programı İLAD tarafından akredite edildi
15.06.2020 14:26

Yeni Medya ve Gazetecilik programı İLAD tarafından akredite edildi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik programı İLAD tarafından iki yıl süre ile akredite edildi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik programı 2019 yılında değerlendirmeye alındı ve İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından verilen akreditasyonu almaya hak kazandı. Akreditasyon kararı hem İLEDAK Başkanı Prof.Dr. Halil Nalçaoğlu hem de İLAD Başkanı Prof.Dr. Aysel Aziz imzalarıyla Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığına iletildi.

Değerlendirme süreci sorunsuz tamamlandı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Süleyman İrvan değerlendirme sürecinin aşamalarını ayrıntılarıyla Haber Üsküdar’a anlattı: “Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü olarak akreditasyon sürecine hazır olduğumuzu düşündük ve YÖK Kalite Kurulu tarafından 2018 yılı başında iletişim eğitimi veren programları akredite etme yetkisi alan İLAD’a başvurumuzu 2019 yılı Bahar döneminde yaptık. Ön başvurumuzun kabul edilmesi sonrasında bölüm ve fakülte olarak hummalı bir çalışmaya giriştik ve özdeğerlendirme raporumuzu hazırladık. Özdeğerlendirme raporunun değerlendirmeyi yapan İLEDAK komisyonu tarafından uygun görülmesi sonrasında saha ziyareti için İLEDAK değerlendirme ekibi oluşturuldu. Ekip başkanı Prof.Dr. Abdülrezak Altun, eş başkan Dr. Recep Yaşar, program değerlendiricileri Prof.Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper ve Prof.Dr. Gülseren Şendur Atabek'ten oluşan İLEDAK değerlendirme ekibi, 10-12 Kasım tarihleri arasında Fakülteyi ziyaret ederek görüşmeler yaptı ve mekânları gezdi. Değerlendirme ekibi kurum ziyaretinin son günü olan Salı öğleden sonra gözlem ve değerlendirmelerine dayalı raporunu Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Zelka'nın hazır bulunduğu toplantıda okudu. Bu rapor doğrultusunda Yeni Medya ve Gazetecilik programımız İLAD tarafından iki yıl süreyle akredite edilmiş oldu.”

“Bu akreditasyon belgesi Üsküdar İletişim’in kaliteli eğitime verdiği önemin bir göstergesidir”

Prof.Dr. Süleyman İrvan, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak kaliteli bir eğitimi hedeflediklerini ve bunu da alınan akreditasyon belgesiyle kanıtladıklarını söyledi. Yeni Medya ve Gazetecilik bölüm adındaki değişikliğe de değinen Prof.Dr. Süleyman İrvan, “Maalesef YÖK Yeni Medya ve Gazetecilik program adındaki yeni medyayı kaldırma ve Medya ve İletişim programının başına ekleme kararı aldı. Biz de program adımızı Gazetecilik olarak değiştirmek zorunda kaldık, çünkü bizde Medya ve İletişim programı da var. Ancak programdaki mevcut öğrenciler Yeni Medya ve Gazetecilik olarak eğitim görmeye ve diploma almaya devam edecekler. Bu onların kazanılmış hakkı” dedi.  

Prof.Dr. Nazife Güngör: “Kalite çalışmalarına önem veriyoruz”

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi’nde kalite çalışmalarının üç yıldan beri yoğun bir biçimde devam ettiğini, bu doğrultuda İletişim Fakültesi’ndeki bütün bölümlerin akreditasyon çalışmalarını başlattığını ifade etti. Prof. Güngör, “2019 yılında İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Kalite Komisyonu’nun da gözetiminde sürdürülmekte olan kalite ve akreditasyon çalışmaları sürecinde ilk somut adım Yeni Medya ve Gazetecilik bölümümüzce atılmış olup, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından akreditasyon için İLAD’a yapılan başvuru ve ardından başlatılan yoğun çalışmalar sonucunda bölüm süreçten başarıyla çıkmış ve program iki yıl süreyle geçerli olmak üzere akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Fakültemizin diğer bölümleri de akreditasyon için hazırlık çalışmalarını sürdürmektedirler. Yeni Medya ve Gazetecilik bölümümüzün bu süreçten başarıyla çıkması diğer bölümlerimiz için de örnek ve model oluşturucu niteliktedir” dedi.

NOT: Haberdeki fotoğraflar Koronavirüs süreci öncesine aittir.