Üsküdar İletişim'de Dijital Haber Atölyesi başlıyor
04.11.2020 14:14

Üsküdar İletişim'de Dijital Haber Atölyesi başlıyor


Haber Üsküdar - Merve Şişman

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Haber Atölyesi yeni dönemde eğitimlere çevrimiçi ortamda başlıyor. Üniversite Kültürü kapsamındaki atölyede öğrencilerin habercilik konusunda pratikler yapması sağlanacak. 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından öğrencilerin pratik yapmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Haber Atölyesi eğitimlerinin ilki, 5 Kasım saat 15.00’de Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Atölye bünyesinde gerçekleştirilecek olan ilk toplantıda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ile bölüm öğretim üyeleri atölye çalışmalarına katılacak öğrencileri bilgilendirilecek.

Eğitimlerde gazeteciliğin bütün yönleri anlatılacak

Pandemi nedeniyle dönem boyunca çevrimiçi olarak sürdürülecek olan eğitimlerde İletişim Fakültesi öğretim üyeleri sunum yapacak. İletişim Fakültesi öğrencilerine “haber nedir ve nasıl yazılır”, “spor gazeteciliği”, “sosyal medya gazeteciliği”, “sağlık gazeteciliği”, “röportaj” ve “travma gazeteciliği” gibi çeşitli konularda eğitimler verilecek. Atölye eğitimlerinde akademisyenlerin yanı sıra konuk gazeteciler de olacak.

Haber Atölyesi’nin etkinlik takvimi belli oldu

Üniversite Kültürü dersi kapsamına da dahil edilen Haber Atölyesi’ni takip etmek isteyen öğrenciler için etkinlik takvimi şu şekilde:

  • 5 Kasım 2020 tarihinde Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın anlatımıyla “Haber Atölyesi Tanıtımı”
  • 11 Kasım 2020 tarihinde Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın anlatımıyla “Haber nedir, nasıl yazılır? 5N1K+1E”
  • 19 Kasım 2020 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Esennur Sirer'in moderatörlüğünde, gazeteci konukların katılımıyla “Spor Gazeteciliği”
  • 3 Aralık 2020 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal’ın moderatörlüğünde, gazetecilerin katılımıyla “Sosyal Medya Gazeteciliği”
  • 10 Aralık 2020 tarihinde Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın moderatörlüğünde, gazetecilerin katılımıyla “Sağlık Gazeteciliği”
  • 17 Aralık 2020 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Eren Ekin Ercan’ın anlatımıyla “Röportaj”
  • 24 Aralık 2020 tarihinde Doç. Dr. Gül Esra Atalay’ın moderatörlüğünde, gazetecilerin katılımıyla “Travma Gazeteciliği”