Üsküdar İTBF'li Buğra’nın St. Petersburg yolculuğu başlıyor!
03.07.2023 16:41

Üsküdar İTBF'li Buğra’nın St. Petersburg yolculuğu başlıyor!


Haber Üsküdar - Zeynep Atasoy

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan ve aynı zamanda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde çift anadal yapan Buğra Bekir Işılak, mezun olur olmaz Rusya Federasyonu St. Petersburg Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı'nda tam burslu olarak yüksek lisans eğitimi almaya hak kazandı. Işılak, lisans eğitim hayatı ve yüksek lisans başvuru süreciyle ilegili sorularımızı yanıtladı.

Seni tanıyabilir miyiz?

Üsküdar Üniversitesi Tarih Bölümü mezunuyum. Aynı zamanda çift anadal ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okudum. Hüzünlü, aynı zamanda çok mutluyum.

Bize öğrencilik yıllarından bahsedebilir misin?

Öğrencilik yıllarımda sosyallik açısından kendimi geliştirdim, dersler bakımından da iyi bir öğrenci olmak için çok çalıştım. Üniversitemin bana sağladığı çift anadal programıyla tarih bölümüyle birlikte siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okumak objektif, analitik ve nesnel düşünmemi sağladı. Son sınıfta yüksek lisans başvurusu yaptım. MEB Yabancı Hükümetler Bursu kapsamında Rusya Federasyonu St. Petersburg Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı'nda tam burslu olarak yüksek lisans eğitimi almaya hak kazandım.

Rusya’da yüksek lisans öğrencisi olmaya nasıl hak kazandın, neler hissediyorsun?

MEB yabancı hükümetler bursuna başvurdum. Sonrasında Ankara’da Rusya Federasyonu Büyükelçiliği'nde mülakata girdim. Mülakatta Rusya Federasyonu ve MEB bürokratları tarafından sorular soruldu. ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe gibi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde okuyan öğrencilerle mülakata girdim, sonrasında tercih yaptım. İlk tercihim Rusya’nın en iyi üniversitesi olan St. Petersburg Devlet Üniversitesi oldu. Mülakat benim açımdan güzel geçmiş olsa da ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe Üniversitesi'nden sonra Üsküdar Üniversitesi'ni dördüncü sırada temsil etmeyi beklemiyordum. Sonucu gördüğümde heyecanlandım ve emeklerimin karşılığını aldığım için çok mutlu oldum.

Bu başarını neye borçlusun?

Hayalini kurduğum her şeye önyargısız yaklaşıyorum ve çok çalışıyorum. Başarımı, neyi istediğimi bilmeye ve elimden geldiği kadar çok çalışmaya borçluyum.

Yüksek lisans eğitiminden sonra neler yapmayı düşünüyorsun?

Yüksek lisans eğitimimde Sovyet sonrası uluslararası ilişkiler alanında çalışmalar yapacağım.Yüksek lisans eğitimimden sonra doktora eğitimine başlayıp akademisyen olmak istiyorum.