Ferah Poyraz, etkili Linkedin kullanımını anlattı
12.12.2023 14:53

Ferah Poyraz, etkili Linkedin kullanımını anlattı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Reklamcılık Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği “Etkili Linkedin Kullanımı” etkinliği gerçekleşti. Ferah Poyraz gerçekleştirdiği sunumda İletişim Fakültesi öğrencilerine Linkedin kullanımına dair deneyimlerini aktardı.

Ferah Poyraz: "Profil diliniz Türkçe ve İngilizce olmalı"

Güçlü bir Linkedin hesabı için tavsiyeler veren Ferah Poyraz, ilk olarak profil fotoğrafının ve iyi bir fotoğraf seçiminin nasıl gerçekleşeceğini anlattı. Daha sonra Linkedin hesabı kullanımının aşamalarından bahsetti. Poyraz, "Linkedin'i ilk açtığımızda karşımıza çıkan şey profil dili. Hepimizin profil dili Türkçe. Bu bir hatadır. Türkçe ve İngilizce olması gerekmektedir çünkü Linkedin’deki bütün yenilikler İngilizce oluyor. Bu yenilikler dili İngilizce olarak kullanıyorsanız görebileceğiniz yeniliklerdir. Bu da sizin görünürlüğünüzü arttıracaktır. Bütün sayfayı İngilizce’ye çevireceksiniz diye bir şey de yok. Sadece hakkımda bölümünü İngilizce olarak çevirdiğinizde yeterli olur. Daha fazla dil kullandığınızda ise bu sizin için bir avantaj haline gelir ve skorunuzu yükseltecektir” şeklinde konuştu. Sektör profesyonelleri ile buluşmanın en kolay yolunun Linkedin etkinlikleri olduğunu söyleyen Poyraz, “Etkinliği en rahat bulabileceğiniz yer Linkedin. Etkinlik aramanıza hiç gerek yok çünkü sizin zaten önünüze seriyor. Mesela hafta sonu şurada şu etkinlik var gibi. Son bir yılda çok iyi etkinlikler yapılıyor ve birçoğu da ücretsiz. Çoğunuzun da İstanbul’da oturduğunu düşünüyorum. Sizi sektör profesyonelleriyle buluşturacak en kritik yer, etkinlikler. Lütfen bunlara katılım sağlamaya çalışın” dedi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Poyraz, paylaşım yapmak için en etkili günün perşembe günü olduğunu belirtti. “Bana çok sorulardan biri hangi gün paylaşım yapalım? Aslında bunun bir istatistiği yok ama genel çerçeveden bakıldığında en fazla etkileşimin perşembe günü olduğu görülüyor. Linkedin’de hangi saatte paylaşım yapıldığı da oldukça önemlidir. Linkedin en başta çalışanların dünyası olduğu için çalışan insanlar akşam kullanmayı tercih etmez. Bunun da saati sabah 10:00 olabilir. O saatte artık insanlar ofislerine gelmiştir, işlerini halletmiştir. Saat 10:00 ile 14:00 arası en çok aktif olunan saatlerdir. 14:00 sonrası çok paylaşım yapmamayı öneririm. Tabii gün ve saat önemli ama mümkün olduğunca gündemi yakalamanız gerekir” ifadelerini kullandı.

Etkinlik katılım belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.