Üsküdar İletişimli öğrenciler Siirt'in köy okullarına yardım eli uzattılar
07.01.2020 09:22

Üsküdar İletişimli öğrenciler Siirt'in köy okullarına yardım eli uzattılar


Haber Üsküdar - Ece İnci ve Dilber Dural

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında düzenledikleri, “Bir El Uzat Bir Kalbi Aydınlat” kampanyası çerçevesinde toplanan paralarla Siirt’te 2 köy okuluna yardım yapıldı.

Düzenlenen kampanya ile Siirt Baykan İlçesi Engin Köyü’nden Engin İlköğretim Okulu ile Şirvan İlçesi Soğanlı İlköğretim Okulu öğrencilerine ihtiyaçları çerçevesinde giyecek ve kırtasiye malzemeleri yardımı yapıldı. Danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat’ın eşliğinde öğrencilerden Ece İnci ve Dilber Dural, 2-3 Ocak 2020 tarihinde her iki okulu da ziyaret ettiler.

2 Ocak 2020 Perşembe günü ilk olarak Baykan'daki Engin İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle güzel vakit geçirdiler ve öğrencilerin sevinçlerine ortak oldular. Onların gelecekteki hayallerini dinlediler; kimisi öğretmen, kimisi doktor, bazıları hemşire olmak istiyorlardı.

3 Ocak 2020 Cuma günü ise Soğanlı İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek buradaki öğrencilerle buluştular. Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat, öğrencilerin ve köylülerin duygularını şöyle ifade etti: “Öğrenciler çok sevinçliydi. Öğretmenleri Sibel Erdoğan’ın eşliğinde heyecanla bizi bekliyorlardı. Aldıkları hediyelerden çok memnun kalmışlardı, sevinçten gözleri parlıyordu. Burada öğrencilerle oyunlar oynayıp, geleceğe yönelik hedeflerini dinledik. Akşam velilerden birinin daveti ile köyde kaldık. Tüm öğrencilerin anneleri bizi ziyarete geldiler, hepsi bizim orada olmamızdan memnun kalmışlardı ve duygularını nasıl ifade edeceklerini bilemiyorlardı."

Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat, HİL Öğrencileri Ece İnci ve Dilber Dural, Siirt, Baykan Engin İlkokulu Öğrencileriyle beraber. 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat, Baykan Engin İlkokulu öğretmeni Emin Elçiçek, Üsküdar İletişim öğrencileri Ece İnci ve Dilber Dural.

Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat, Üsküdar İletişim öğrencileri Ece İnci, Dilber Dural, Şirvan Soğanlı İlkokulu öğretmeni Sibel Erdoğan ve öğrencileri.

Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat, Üsküdar İletişim öğrencileri Ece İnci, Dilber Dural, Şirvan Soğanlı İlkokulu öğretmeni Sibel Erdoğan ve öğrencilerin anneleri.