Genç iletişimciler “Akbank ile Kurumsal İletişim” etkinliğinde buluştu
31.05.2023 23:14

Genç iletişimciler “Akbank ile Kurumsal İletişim” etkinliğinde buluştu


Haber Üsküdar – Hazal Göksun

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Genç İletişimciler Kulübü ve Akbank Gençlik Akademisi'nin bir araya geldiği “Akbank ile Kurumsal İletişim” etkinliği gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi’nin genç iletişimcilerinin düzenlediği etkinliğe İletişim Stratejileri Yöneticisi Melis Kabadayı, Eğitim Teknolojileri ve Yetkinlik Gelişim Müdürü Diğdem Dökmeci ve Yetkinlik Gelişim Yöneticisi Neşe Olurdağ Efli konuk oldu. Gelişen teknolojilerle birlikte değişen iş fırsatları ve sundukları eğitimler hakkında konuşma gerçekleştirdiler.

Neşe Olurdağ Efli: "Teknoloji gelişirken farkına varmamız gereken şeylerden ikisi hız ve adaptasyon"

Yetkinlik Gelişim Yöneticisi Neşe Olurdağ Efli, eğitim dünyasında strateji oluştururken teknolojiyi ön planda tuttuklarını şu sözlerle anlattı: “Akbank Gençlik Akademisi’nin 2 buçuk yıllık bir yolculuğu var. Eğitim dünyasında strateji oluştururken biz nelere bakıyoruz? Buradan başlamak istiyorum. Öncelikle sıkı bir araştırma yapmak, trendleri yakından takip etmek gerekiyor. Biz burada Gartner’in 2023 yılı için oluşturduğu teknoloji trendlerine yer verdik. Her yıl inceliyoruz çünkü hangi yetkinlikleri geliştirmemize dair bilgiler veriyor. Baktığımızda sürdürülebilirlik konusu artık teknolojiyle kol kola girmiş. Bir teknoloji geliştirirken sürdürülebilir olması kritik bir esas. Günlük ya da iş hayatımızda kullandığımız teknolojiler çok hızlı değişiyor. Farkına varmamız gereken şeylerden ikisi hız ve adaptasyon. Yetkinliklere geçecek olursak; öne çıkan önemli bir konu aktif öğrenmedir. İş ve eğitim hayatına gelişen teknolojiyle birlikte hıza adapte olarak aktif öğrenme yatırımı yapılması gerekiyor” diyerek dinleyen öğrencilere iş hayatından beklentilerini ‘Mentimeter’ aracılığıyla belirtmelerini istedi. Öğrenciler genel olarak; işi sevmek, iyi maaş, tecrübe, mutlu olmak gibi beklentilerde olduklarını yazdılar.

Diğdem Dökmeci: "Gençlerin; ‘Bize neyi nasıl yapmamız gerektiğini anlatan yok’ söyleminden yola çıktık"

Gençlerle bir araya gelerek yaptıkları eğitim ve etkinlikleri anlatan Yetkinlik Gelişim Müdürü Diğdem Dökmeci, “Bizim gençlik akademisinde esas odağa aldığımız nokta ‘Gençlerin multidisipliner anlayışta nasıl yanlarında olabiliriz?’ sorusunu oluşturuyor. Benim mezun olduğum dönemde yalnızca lisans mezunu olmak ve bir yabancı dil bilmek yeterliydi. Çalışma hayatına başladıktan sonra yüksek lisans programları önemli hale gelmeye başladı. Özel bir kurumdan ücretsiz şekilde faydalanabileceğimiz olanak yoktu. Artık biz ve benzer kurumlar gençlerin geleceği için varız. Toplumsal ve dünyanın meselelerine odaklanırken yeni trendleri de kaçırmıyoruz. Gençlerden şunları duyduk; ‘Bize ne yapmamız gerektiğini söyleyen çok ama nasıl yapmamız gerektiğini anlatan yok.’ Biz de bu söylemden yola çıktık. Teknik bilgilerin iş hayatına dair yansımalarını ve buna dair uygulamalarını nasıl buluşturabileceğimizi düşündük. Ve etkinlikler yapmaya başladık. Tamamını online olarak Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde nitelikli eğitime ulaşma konusunda eşitsizlikler var. Bizler etkinliklerle bunun da önüne geçmeye çalışıyoruz” sözlerini kullandı ve eğitim programlarının başvuru linklerini QR Kod üzerinden paylaştı. Eğitim programlarından sertifika alanlar Akbank ile kariyer yolcuğuna başlayabiliyor.

Melis Kabadayı: "İyi ve kaliteli eğitim alan çalışanlar iş veren açısından oldukça kıymetli"

Sundukları iş fırsatlarını anlatan ve “Senin farkın Akbank’ın farkı” başlığıyla çektikleri tanıtım filmini izleterek konuşmasına başlayan İletişim Stratejileri Yöneticisi Melis Kabadayı, “Akbank olarak ‘İşveren Markası’ dediğimiz; potansiyel adaylara, Akbank’ın rengine, istediğiniz şirkete hizmet etmenizi sağlayan noktada bu kelime yürürlüğe giriyor. Firmalar bunları neden yapıyor? Şirket içerisinde dönemlerin değiştiği bir süreçten geçiyoruz. İyi ve kaliteli eğitim alan çalışanlar iş veren açısından oldukça kıymetli. Takdir edersiniz ki çok da kısıtlı. Çünkü her bir kuruluşun farklılıkları var ve bu farklılıklara adapte olabilecek adayları çekmek bizim görevimiz oldu. İşveren markası dediğimizde İBP kapsamıyla birlikte çok fazla karşılaşıyoruz. Burada ‘Senin farkın Akbank’ın farkı’ dediğimiz yani çalışan odaklı konularımızı göz önünde bulundurduğumuzda İBP’ye hizmet ediyor oluyoruz. Çalışanlara sağlanan iş ve yaşam dengesini sunmuş oluyoruz. Çalışanın kapasitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu izlettiğimiz filmdeki çalışanlar bizim arkadaşlarımız ve gerçekten bu iş fırsatlarını hayatlarına geçiren insanlar. Bizim gerçekten bir girişimcilik programımız var. Akbank Plus desteği ve girişimcilik programıyla birlikte istediği hayata kavuşan arkadaşımız var. Biz bir kariyer yolculuğuna çıkıyoruz ama bunun nasıl dönüşeceğini bilmiyoruz. Ben bir iş görüşmesinde olsam ‘Ben buraya başlıyorum ama önümüzdeki dönemde bir kariyer fırsatında beni destekliyor musunuz?’ diye sorarım. Bir firmanın sizi desteklemesi gerçekten çok önemli. Fırsatlarını ve karakterinize uygun olmasını değerlendirin. Bunların hepsi de başta bahsettiğimiz işveren markasını oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Sonrasında Genç İletişimciler Kulübü tarafından hazırlanan sorularla öğrencilerin merak ettiği konulara değinildi.