Geleceğin gazetecileri eğitime başladı
10.10.2023 13:59

Geleceğin gazetecileri eğitime başladı


Haber Üsküdar

Yapılan ilk derste Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyeleri öğrencilere başarılar dilediler. Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay’ın “Gazeteciliğe Giriş” dersinde yapılan buluşmada öğrencilere gazetecilik bölümü, gazetecilik kulübü ve haberuskudar.com hakkında bilgiler verdi.

"Gazetecilik önemli bir meslektir"

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, bölüm öğretim üyesi Doç. Dr. Yıldıray Kesgin ve araştırma görevlileri Atila Erdemir ile Hakan Koluman’ın katıldığı buluşmada konuşan Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Gazetecilik önemli bir meslektir. Özellikle son yıllarda gazeteciliğe ilgi yeniden artmaktadır. Amacımız sizleri iyi birer gazeteci olarak mezun etmek. Burada derslerde yapacağınız pratik, Haber Üsküdar ve Haber Atölyesi’nde yazacağınız haberlerle mesleğin inceliklerini öğreneceksiniz. Daha önce bölümümüzde ödül alan öğrenciler de bu eğitimleri almışlardı. Sizlerin de ödüller kazanacağınıza eminim. Burada aldığınız eğitim ve kendi çabanız sayesinde meslekte önemli yerlere geleceğinize inanıyorum” dedi.

Gazetecilik Kulübü, Haber Atölyesi, Haber Üsküdar ve fakülte etkinliklerine katılımın önemini vurgulayan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay ise “Fakülte ve bölümün bütün imkânları sizlerin kullanımınıza açık. Sadece bölümümüzün değil fakültemizin tüm etkinlikleri de aynı şekilde sizlerin gelişiminize katkı sunacaktır. Bu olanaklardan faydalanmanız aynı zamanda gelecekte staj ve iş fırsatları yaratmanız anlamına da gelmektedir. Burada kazanacağınız tecrübeler ve bağlantılar, ileriki dönemde meslek yaşantınızda sizlere avantaj sağlayacaktır” şeklinde konuştu.